in

Robert schiet 7 vrouwen dood: “Ik ben seksverslaafd en wilde elke verleiding uitschakelen”

Robert Aaron Long (21) is na een wilde achtervolging opgepakt voor de bloederige raid op drie massagesalons.

In totaal vielen er in (de omgeving van) Atlanta acht doden, zes van de slachtoffers waren Aziatische vrouwen.

Daarnaast zijn nog een witte vrouw en man omgekomen. De dader ontkent dat hij een racistisch motief had.

Hij noemt zichzelf een s*ksverslaafde en wilde naar alle zeggen alle verleiding uitschakelen.

Uit verschillende getuigenissen blijkt voorlopig dat hij een fervente wapenliefhebber is met een christelijke achtergrond.

Long vertelde tegen de politie dat hij een regelmatige bezoeker was van massagesalons. “Ik heb het gedaan omdat ik mezelf – en anderen – wilde tegenhouden”, klonk het.

De jongeman liet uitschijnen dat hij klant was bij de locaties die hij uitgekozen had. En blijkbaar was hij ook nog niet uitgeraasd: er stonden nog meer adressen in buurstaat Florida op zijn lijst.

‘The Daily Beast’ vond een Instagramaccount op zijn naam terug. “Pizza, wapens, drums, muziek, familie en God. Daar draait mijn leven om, je hoort me zeker niet klagen”, schreef hij daar.

Lees ook  Stafford beet Elisa (29) dood, haar vriend nu aangeklaagd wegens onvrijwillige doodslag

Een jongeman die samen met Long in 2017 afstudeerde, omschrijft hem als een “nerd die niet opviel”.

“Hij zag er helemaal niet gewelddadig uit. Vloeken wilde hij absoluut niet doen, maar hij ging wel graag op jacht”, klinkt het.

Long trok vaak met zijn ouders en jongere zus naar de kerk. In een inmiddels verwijderd Facebookfilmpje legt hij uit waarom hij zich in 2018 voor de tweede keer laten dopen had. Hij bleek zich herkend te hebben in de parabel van de verloren zoon.

“Die zoon dacht enkel maar aan zichzelf en verkwistte alles wat hij had”, klinkt het. “Toen hij plots varkensvoer moest eten, besefte hij dat er iets fout zat. Hij keerde terug naar zijn vader en die sloot hem weer in zijn armen.”

“Dankzij de genade van God heb ik de link kunnen leggen. Mij is exact hetzelfde overkomen. Ik ben van Hem weggerend, maar Hij bleef voor me openstaan. Op die manier ben ik gered geweest.”

Lees ook  Klein meisje (1) zwaargewond na val van bovenste verdieping flat in Tiel

De dader schoot om 17 uur (lokale tijd) vier mensen dood in Woodstock, een buitenwijk van Atlanta. Een ander slachtoffer raakte gewond. Bewakingscamera’s legden vervolgens vast hoe Long op de vlucht sloeg.

Daarna reed de jongeman naar Atlanta zelf. Twee wellnesscentra die rechtover elkaar liggen, werden zijn nieuw doelwit.

Ook daar zouden nog eens vier doden vallen. Een paar uur later kon de politie hem driehonderd kilometer verderop in de boeien slaan na een wilde achtervolging.

Zes van de slachtoffers bleken Aziatische vrouwen vrouwen te zijn. Vier onder hen zouden van Zuid-Koreaanse afkomst zijn. Daarnaast zijn nog een witte man en vrouw omgekomen.

De politie twijfelt voorlopig nog aan zijn motief. Geweld tegen Aziaten zit immers in stijgende lijn. Vorig jaar werden in de Verenigde Staten meer dan 2.800 haatmisdrijven tegen hen geregistreerd.

Ongekende prijsverhogingen energie: vanaf 1 oktober is nieuw contract honderden euro’s duurder

Jongen (17) opgepakt voor gewapende overval op gezin met 6 kinderen