in

Twee tieners die net geslaagd waren voor havo-examen overleden na val van dak

Twee tieners zijn vrijdag iets voor vijf uur ’s middags van een dak naar beneden gevallen in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. De jongen en het meisje zijn overleden.

De tieners waren allebei net geslaagd voor hun havo-examen. Het Sint-Nicolaaslyceum, de school waarop ze zaten, noemt het nieuws onwerkelijk en triest en spreekt van een noodlottig ongeluk.

”Ineens stond het vol met politie en werd een deel van de straat afgezet”

Hoe de slachtoffers naar beneden zijn gevallen, is nog niet bekend. De politie doet sinds vrijdag onderzoek naar de toedracht van deze ‘zeer verdrietige zaak’.

In het onderzoek zijn geen aanwijzingen gevonden die wijzen op een misdrijf. Omdat het twee minderjarige slachtoffers betreft, worden verder geen inhoudelijke mededelingen gedaan.

Lees ook  Auto belandt in water Barendrecht: hulp komt te laat voor kind (10) in wagen

Vrijdagmiddag verzamelden buurtbewoners zich in groepjes op straat om met elkaar te praten. Sommigen waren al bij elkaar over de vloer om de aftrap van het EK voetbal te kijken.

Een buurtbewoner vertelt dat hij een paar ‘klappen’ hoorde. ,,Er wordt al langer in de straat gewerkt, dus ik schrik niet meer zo snel van harde geluiden.

Toch ben ik maar even op het balkon gaan kijken en zag ik iemand levenloos bij het fietsenrek liggen.

Volgens mij zijn ze vanaf het dakterras op de vierde verdieping naar beneden gevallen. Daar is de brandweer later gaan kijken.”

Lees ook  Jongen en meisje opgepakt na mishandeling

Een andere buurtbewoner vertelde vrijdag dat hij geen geschreeuw hoorde. ,,Maar ineens stond het vol met politie en werd een deel van de straat afgezet.”

Stilte
Vanochtend zijn op de plek waar de tieners het leven lieten bloemen en kaarsen gelegd. Voor leerlingen van Het Sint-Nicolaaslyceum wordt op school een ruimte ingericht waar leerlingen in stilte bij elkaar kunnen komen.

Het tweede lesuur werd maandag in alle klassen besteed om stil te staan bij het overlijden van de leerlingen.

Of er later nog een herdenkingsbijeenkomst wordt georganiseerd, weet rector Joséphine Rutten nog niet. ,,Dat gaan we met de ouders bespreken.”

Kabinet wil versoepelingen al vanaf zaterdag 26 juni

Man schiet spelende broertjes (5 en 10) op straat dood: ‘Ze stierven in armen van hun vader’