in

Twee peuters verdrinken nadat oma met Alzheimer deur openlaat

Er is werkelijk niets zo hartverscheurend als een jonge dood. Dit gezin beleefde een ongelooflijk hartzeer toen een kleine fout hen een grote tol deed betalen. Lees verder voor meer informatie over deze hartverscheurende tragedie.

GoFundMe
Twee peuters, een jongen en een meisje van 18 maanden oud, zijn verdronken in het zwembad van de familie nadat hun overgrootmoeder, die Alzheimer heeft, de deur blijkbaar had opengelaten.

Het gezin woont in hun huis in Oklahoma City waar moeder Jenny Callazzo haar 18 maanden oude tweeling, Locklyn en Loreli, aantrof op de bodem van een troebel zwembad op hun terrein.

De tweeling was bewusteloos toen hun moeder hen vond. Twee uur later werden beide peuters dood verklaard.

Ze woont met andere familieleden in het huis van 565.000 dollar waar haar kinderen verdronken. Haar familie bestaat uit haar grootmoeder, haar zes kinderen en haar man Sonny, een 42-jarige marketing executive.

Lees ook
6 maanden oude baby krijgt Herpes door onschuldige kus

Een familielid vertelde de media dat Callazzo’s grootmoeder aan dementie lijdt en de achterdeur van het huis open liet staan. De tweeling zag de open deur en glipte ongemerkt naar buiten.

De politie onderzoekt de zaak, maar gelooft niet dat er opzet in het spel was bij deze tragische jonge dood.

Lokale media die vanuit de lucht opnamen maakten van het huis zagen een troebel zwembad bedekt met groene algen waarin de tweeling vermoedelijk verdronk. Een paar dagen voor het tragische ongeluk plaatste de 37-jarige Callazzo een foto van haar peuters buiten met het bijschrift “gewoon buiten willen spelen.”

Buren herinneren zich het schrijnende moment waarop ze de radeloze moeder achterin een ambulancevoertuig zagen zitten terwijl hulpverleners haar kinderen probeerden te reanimeren.

Er is een GoFundMe-account aangemaakt om de familie te helpen met de kosten in verband met medische rekeningen en andere onkosten gekoppeld aan dit fataal ongeluk.

“Deze prachtige baby’s zijn te vroeg van ons weggenomen. Alles wat u kunt geven om te helpen met de kosten zou zeer gewaardeerd worden. We waarderen ieders liefde en steun”, aldus de beschrijving van de GoFundMe-pagina.

Lees ook
Jongetje (4) uit water zwembad gehaald: In coma, vrees voor leven!

Laura Gamino, letselpreventiecoördinator voor trauma bij OU Health heeft gezegd dat ze hoopt dat ouders zich realiseren hoe gevaarlijk water kan zijn voor jonge kinderen.

“In een oogwenk kan er van alles gebeuren.” waarschuwde ze.

In een oogwenk
“Kinderen worden aangetrokken door water en peuters hebben niet de vaardigheden om zichzelf uit het water te helpen … Verdrinking komt heel plotseling en het is heel geluidloos,” waarschuwde ze.

“Soms hebben mensen het idee dat een kind dat problemen heeft in het water, zal schreeuwen, maar dat kunnen ze niet omdat hun mond vol water zit. Het is dus heel stil, en dat is een van de engste dingen eraan.”

Gamino dringt er bij ouders en verzorgers op aan om ten minste 4 meter hoge hekken met een deur rond hun zwembad te plaatsen, zodat jonge kinderen niet aan het zwembad kunnen.

Dit is zo’n hartverscheurend verhaal. Ons hart gaat uit naar de familie bij het verwerken van dit onoverkomelijke verlies. Bidt alstublieft samen met ons voor de familie in deze moeilijke tijd.

Ouders van Sanne gaan fatale ongeval zelf onderzoeken: Het klopt gewoon niet..

Kind (13) halfdood na beroving en mishandeling door 3 andere kinderen op kermis