in

Twee fatale aanrijdingen met vrachtwagens in Amsterdam: meisje en verkeersregelaar komen om

In Amsterdam vonden vanochtend twee fatale ongevallen met vrachtwagens plaats.

Op de Amstelveenseweg kwam een meisje om het leven en een 66-jarige verkeersregelaar liet op het Waterlooplein het leven. De oorzaak van beide ongevallen wordt onderzocht.

Het meisje, van wie de leeftijd niet bekend is gemaakt, zat achterop een fiets in Amsterdam-Zuid, toen ze werd aangereden.

Ze stierf in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De oorzaak van het ongeluk, dat rond 08.15 uur gebeurde ter hoogte van de De Boelelaan, is nog niet bekend.

Volgens de politie hebben veel mensen de aanrijding gezien gebeuren. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld. Meerdere politie-eenheden doen momenteel onderzoek naar het ongeval.


Verkeersregelaar
De aanrijding met de man gebeurde even voor 08.00 uur op de doorgaande weg tussen het Meester Visserplein en de Amstel, ter hoogte van het Waterlooplein.

Lees ook  Man zakt 9 keer voor rijexamen en steekt CBR gebouw in brand

Het slachtoffer was op het plein als verkeersregelaar aan het werk. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen, meldt de Amsterdamse politie.

Hulpdiensten waren aanwezig en de politie doet onderzoek naar hoe de aanrijding kon gebeuren.

De weg tussen het Waterlooplein en het stadhuis werd door de politie afgezet. Buurtbewoners spreken tegenover de krant Het Parool van een gevaarlijke verkeerssituatie.

Lees ook  Heftig: ‘Donny Roelvink heel erg ziek’

,,Vooral de bocht bij de kerk van het Meester Visserplein en de afslag naar het Waterlooplein is gevaarlijk,” zegt een fietsenmaker in de straat van het Waterlooplein. ,,Je krijgt daar dubbel verkeer op je af en ziet niet goed wie eraan komt.”

Explosieve toename aantal mensen met schurft: ‘Landelijke aanpak nodig, dit gaat echt verkeerd’

Vrouw fietst met weeën naar ziekenhuis, uur later is dochter er