in

Jongetje 12 vermist bij aanvaring Terschelling: ‘zeker 2 doden’

Twee personen zijn vanmorgen vroeg omgekomen bij een aanvaring tussen een veerboot en watertaxi bij Terschelling. Van de acht opvarenden – voor een deel collega’s van een bouwgroep, van wie een zijn zoontje had meegenomen – worden nog twee mensen vermist, onder wie een 12-jarige jongen. De kans dat deze vermisten nog levend worden teruggevonden, is volgens de hulpdiensten nihil. Eén opvarende ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

Nadat de zoekactie vanochtend na enkele uren werd gestaakt, is de KNRM vanmiddag op kleine schaal verder gaan zoeken. De brandweer doet dat op het strand, om te kijken of er lichamen aanspoelen. Rond 16.00 uur meldde burgemeester Caroline van de Pol van Terschelling dat er nog altijd geen veranderingen zijn. Ze kon wel vertellen dat drie van de vier geredde opvarenden van de watertaxi lichtgewond zijn geraakt, één persoon is zwaargewond.

Lees ook
Iedereen in Europa gaat flink betalen voor CO2-uitstoot

Over de oorzaak van het ongeluk wilde ze niet meer kwijt dan dat het volgens haar belangrijk is dat er snel duidelijkheid komt. Daarvoor is onder meer de Onderzoeksraad voor de Veiligheid naar Terschelling gekomen. Duidelijk is inmiddels al dat de beide schepen volgens de online te volgen vaargegevens te hard voeren. ,,Meestal is het zo dat ze elkaar niet hebben gezien”, zei een KNRM-woordvoerder eerder op de dag. ,,Dat was laatst ook in Rotterdam op de rivier met een watertaxi. Die varen er ook elke dag.”

Lees ook
Vermiste kind 12 dood teruggevonden met steekwonden

Kind en volwassene vermist
Naast de 12-jarige jongen wordt er nog een volwassen man vermist. ,,We gaan ervan uit dat áls ze nog in leven waren, we ze wel hadden gezien”, zegt woordvoerder Kees Brinkman van de KNRM. Stopzetten van zo’n zoekactie is geen makkelijk besluit, maar de kans dat ze de aanvaring hebben overleefd is erg klein omdat onder meer de temperatuur van het zeewater laag is. ,,Voor nabestaanden doe je alles om iemand te vinden. Je wilt die persoon terugbrengen, daar is iedereen op gebrand, je wilt absoluut door. Voor jezelf en voor anderen wil je er alles aan gedaan hebben om iemand te vinden.’’

Man perst zo hard tijdens poepen dat ogen blijvend schade hebben

Chloe (16) en vriendin sterven in auto-ongeluk op weg naar huis