in

Trucker (41) overlijdt na brand in vrachtwagen: Hij sprong in vlammen eruit

De trucker die dinsdagochtend tijdens een brand in een cabine van een vrachtwagen gewond raakte op een parkeerplaats naast de A50 bij Schaijk, is overleden in het ziekenhuis. Het gaat om een 41-jarige man uit Lichtenvoorde.

Omstanders zagen het slachtoffer, terwijl hij in brand stond, zelfstandig uit de cabine stappen. Eén van hen trok direct zijn eigen jas uit en begon hiermee de vlammen te doven. Een ander reikte een deken aan.

Lees ook  Lippen opvullen gaat pijnlijk mis bij Merve (22)

Volgens deze getuigen was het slachtoffer van top tot teen zwartgeblakerd door het vuur. Wel was hij nog in leven toen de hulpdiensten verschenen en hem per ambulance naar het ziekenhuis vervoerden. Die hulp mocht voor hem niet meer baten. Hij is later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis overleden.

De melding van de brand kwam binnen rond 08.00 uur. Voor de brand werden verschillende hulpdiensten waaronder een traumahelikopter opgeroepen. Uiteindelijk kwam de trauma-arts per auto naar de plaats van het incident. Vermoedelijk omdat de helikopter niet kon landen naast de A50.

Lees ook  Hotspot alert: er bestaat een donut hotel en wij willen er nú overnachten

Onderzoek
Hoe de brand is ontstaan wordt nog onderzocht. Rond 10.30 uur verschenen rechercheurs van de politie ter plaats voor technisch onderzoek. De parkeerruimte van verzorgingsplaats Ganzenven was de gehele ochtend afgesloten, het tankstation is wel bereikbaar.

Man gooit zijn vrouw het huis uit: ‘Ze vroeg me om de rotzooi op te ruimen’

Moeder keek toe hoe dochter werd verkracht, vermoord en in stukken gehakt