in

Trofeejager die olifanten en leeuwen doodde, opgegeten door krokodillen

Alle dierenliefhebbers zijn tegen de trofeejacht. Het is soms moeilijk te geloven dat er mensen zijn die het leuk vinden om bedreigde diersoorten zoals leeuwen en neushoorns te doden.

Deze “sport” heeft veel diersoorten op de rand van uitsterven gebracht, maar ondanks controverse en tegenwerking van natuurbeschermingsorganisaties blijft deze vorm van jacht op veel plaatsen legaal.

poster
Maar soms heeft het dierenrijk zijn eigen gevoel voor gerechtigheid… en één jager is aan zijn einde gekomen, wat kan worden omschreven als “karma”.

Scott Van Zyl was een productieve trofeejager uit Zuid-Afrika. Naast het feit dat hij zelf een jager was, had Van Zyl een “safari” bedrijf waar hij ook klanten meenam op jacht naar groot wild.

Lees ook  Man (20) uit Maasgouw overleden na ongeval met speedboten in Ool

In 2017 ging Van Zyl op een van zijn jachttochten in Zimbabwe… alleen keerde hij deze keer niet terug.

Volgens de BBC ging de jager op pad met enkele honden en een lokale spoorzoeker. Hij ging alleen op zoek naar krokodillen, en men dacht dat hij vermist was toen zijn speurhonden zonder hem terugkeerden.

Ze vonden zijn voetafdrukken en tas aan de oever van de rivier. De plaatselijke autoriteiten onderzochten de krokodillen… en vonden menselijke resten waarvan een DNA-test bevestigde dat ze van Van Zyl waren.

Nadat zijn verhaal bekend raakte schreven veel mensen dat hij het verdiende: dat het karma was voor het doden van zo veel dieren.

Lees ook  Man bijna dood na bezoek chiropractor in Haarlem - zwaar letsel overgehouden..

One Green Planet was niet blij met de dood van de jager, maar zei dat dit geval bewijst waarom we de trofeejacht niet moeten toestaan: het brengt het leven van de jagers onnodig in gevaar.

“Laten we eerlijk zijn, Zyl had om te beginnen niet moeten jagen,” schreven ze. “We moeten ons afvragen of de ‘sensatie van de jacht’ het echt waard is om je eigen leven op het spel te zetten – terwijl je opzettelijk het leven van anderen wegneemt.”

Wat vind jij van dit verhaal? Heeft deze jager dit verdiend? Deel dit verhaal met jouw ongezouten mening!

Duiker begreep niet wat de zeehond wilde, totdat het dier zijn hand greep

Gemiauw van kat leidt politie naar vermiste 83-jarige vrouw die in ravijn viel