in

Trekker doorboort auto bij uit de hand gelopen verkeersruzie in Wouwse Plantage

Een kort lontje in het verkeer kan grote gevolgen hebben: bij een verkeersruzie in het Brabantse Wouwse Plantage liepen de gemoederen zaterdagmiddag zo hoog op dat een bestuurder van een trekker inreed op de auto van een ouder stel.

Een 73-jarige man uit het naburige Huijbergen rijdt samen met zijn vrouw (70) over de Plantagelaan in Wouwse Plantage als hij een langzaam rijdende trekker in wil halen. Tot twee keer toe probeert de automobilist door richting aan te geven te laten weten dat hij de trekker links wil voorbijrijden.

Om nog onduidelijke redenen blokkeert de 43-jarige bestuurder van de trekker echter de inhaalpoging van de achterligger. Die probeert het landbouwvoertuig nog een keer voorbij te rijden, maar opnieuw gaat de trekker naar links. De bestuurder zet vervolgens zijn voertuig stil voor de auto en stapt uit om verhaal te halen.

Lees ook  Waarom jij de buren al hoorde juichen, maar nog geen doelpunt op tv zag

Trekker doorboort auto
Ook de automobilist stapt uit waarna al snel een woordenwisseling ontstaat. Op een gegeven moment vliegen de twee mannen elkaar in de haren, waarbij de bestuurder de automobilist tegen de grond slaat en hem vervolgens nog een trap nageeft. Daarna stapt hij weer op zijn trekker en rijdt hard achteruit tegen de auto, terwijl de vrouw nog in de wagen zit.

Lees ook  'Meisje van Teteringen': na 30 jaar opnieuw aandacht voor onopgeloste moord

Bij de aanrijding doorboren de metalen pinnen van de hooischudders de motorkap van de auto. Hierna slaat de bestuurder op de vlucht en rijdt snel weg op zijn trekker. Hij laat de twee slachtoffers gewond achter, maar zij kunnen nog wel de hulpdiensten alarmeren. De verdachte kon even later aangehouden worden in zijn huis in Wouwse Plantage.

De automobilist heeft inmiddels aangifte wegens mishandeling en poging tot doodslag gedaan.

Vijf gewonden bij aanvaring motorboten op Maas bij Roermond

Man moet poepen en scheurt met 160 kilometer per uur over de A4