in

Trein rijdt op stapel fietsen: De bedoeling was om de trein te ontsporen

Bij station Boskoop Snijdelwijk is een trein van de regionale vervoerder R-net op een stapel fietsen gebotst. ProRail meldt dat er geen gewonden zijn gevallen, maar dat de schade groot is.

Bergingswerkers hebben al zeker acht fietsen onder het treinstel gevonden. “Het lijkt wel of er een hele fietsenstalling op het spoor is gegooid,” zegt een officier van de spoordienst. De kans bestaat dat er nog meer fietsen onder de trein liggen, schrijft NOS.

Lees ook  ’Mijn moeder deed het met mijn vriend, terwijl ik moest bevallen’

De tweewielers zijn hoogstwaarschijnlijk door vandalen op het spoor gelegd, vertelt een woordvoerder. ProRail overweegt om aangifte te doen.

Er wordt geprobeerd om het spoor weer vrij te krijgen, maar volgens het spoorbedrijf is dat een flinke klus. Het duurt nog zeker tien uur om dat voor elkaar te krijgen. ProRail durft niet te garanderen dat de treinen dan alweer volgens de dienstregeling rijden. “Reizigers moeten de reisplanner goed in de gaten houden”, luidt het advies.

Lees ook  Pas je op voor deze parasiet: Na besmetting trek je ze gewoon uit je lichaam met de hand

Het treinverkeer van R-net tussen Gouda en Alphen aan den Rijn is voorlopig verstoord. Het traject bestaat uit een enkel spoor waar vier keer per uur een trein rijdt.

Je friet bij McDonald’s komt voortaan in afwasbare bakjes

Oorzaak rellen Amsterdam zou deze Nederlandse man zijn die jongens aanspoorde