in ,

Transvrouw op straat in Amsterdam van fiets geduwd en aangevallen: ‘Ik huilde, maar niemand hielp’

Transvrouw Mala Badi is in Amsterdam slachtoffer geworden van een belaging en mishandeling. Een groep jonge mannen duwde haar dinsdag van haar fiets en schold haar uit. Badi zegt ernstige psychologische schade opgelopen te hebben door de gebeurtenis. De toegesnelde politie kwam helaas te laat aan om de daders nog op heterdaad te kunnen pakken.

Tegen lokale omroep AT5 vertelt het slachtoffer dat ze over de Admiraal de Ruijterweg fietste toen ze door drie jongens werd uitgescholden. Niet veel later werd ze van haar fiets geduwd, toen was de groep inmiddels tot zeven man gegroeid. “Ze scholden me uit voor ‘kankerhomo’ en iemand wilde mij slaan. Ik huilde, maar niemand hielp,” aldus Badi tegen de stadszender.

Lees ook  Dronken man scheldt agenten uit en poept na aanhouding op bord bij bureau

‘Deur op slot’
De fysieke schade bij Badi valt gelukkig redelijk mee, slechts wat lichte verwondingen. Maar ze stelt dat de psychologische schade veel groter is. “Ik ben bang dat ik weer aangevallen word. Ik ga alleen naar buiten om naar therapie te gaan en verder niet. Mijn deur zit de hele tijd op slot, ook als ik thuis ben. En dat allemaal omdat ik me anders kleed.”

Lees ook  Bizar: man trekt pistool omdat Starbucks-medewerker zijn cream cheese bij bagel vergeet

Badi heeft aangifte gedaan bij de politie van het voorval, alsmede melding bij Roze in Blauw. Dat is een netwerk binnen de politie speciaal opgericht om geweld tegen LHBTIQ+-mensen tegen te gaan.

Bilal, Ilias en Abi omgekomen bij ongeluk in Spanje, Tilburgse moslimgemeenschap rouwt

Opnieuw met gevaarlijke pillen gestrooid in Cuijk- Mogelijk willen ze kinderen vergiftigen