in

‘Traditionele’ vader slaat dochter gebroken neus, maar vindt zijn straf oneerlijk: ‘Ik houd van mijn kinderen’

Zijn broek is vast ooit bemest. Hij is geverticuteerd, besproeid. De pantalon heeft een kleur waar koeien in winterse stallen alleen maar van kunnen dromen. Hemelse groenheid.

De drager van de broek heeft zijn dochter mishandeld. „We hebben een traditionele cultuur”, laat de Eritrese man via de tolk weten. „En volgens onze tradities mag het.”

De rechter hanteert een andere meetlat. „Hier in Nederland moet u zich aan de Nederlandse wet en regels houden, meneer.”

Dat wist de man niet. Maar eigenlijk vindt de groenebroekenman ook dat hij alle perken te buiten ging. „Straffen mag, maar dit was te hard.”

Scheiding
De rechter beschrijft de verwondingen. De meisjesneus was gebroken en stond scheef. De klap was zo hard dat het neusbot bijna bloot lag.

Lees ook  Man 45 aangehouden na mishandelen 11-jarige meisje

Het geweld leidde ertoe dat meneer een contactverbod kreeg. Het gehele pakketje zorgde voor een scheiding.

Zijn kleren hangt hij vanavond over een stoeltje bij De Herberg in Zwolle. Wanneer hij een eigen plekje heeft, wil hij zijn kinderen weer zien. Vijf heeft hij er.

”Ik houd van mijn kinderen. Ik heb alleen een probleem met mijn oudste”
– verdachte

„Ik begrijp mijn fout”, zegt de man. „Maar wie heeft beslist dat ik drie maanden niet naar huis mocht?! Niet mijn kinderen mocht zien?

Ik houd van mijn kinderen. Ik heb alleen een probleem met mijn oudste. Zij en mijn andere kinderen hebben toch geen aangifte gedaan?!”

„Dat is bij een mishandeling ook niet nodig, meneer”, legt de rechter uit. „Zijn dochter”, neemt de officier ons bij de hand, „beschuldigde haar vader ervan geld van de rekeningen van haar broers en zussen te halen.

Lees ook  Scooterrijders mishandelen 13-jarige jongen en gooien zijn fiets in het water

Dat geld gebruikte pa voor datingsites. Uw andere kinderen, dat wordt u trouwens niet ten laste gelegd, worden ook mishandeld.

Ze willen geen aangifte doen omdat ze bang zijn. Ze spraken over slaan met elektriciteitsdraden waar de stekkers nog aanzaten.”

Unfair
„Communityservice?!” herhaalt de man de geëiste werkstraf. „Unfair”, oordeelt hij. De rechter wacht de vertaling deze keer niet af.

„Oneerlijk?!” werpt ze meteen een schaduw over het grasveld heen. „In uw dossier zie ik dat het wel vaker mis is gegaan, meneer!”

Uitspraak: 120 uur taakstraf waarvan de helft voorwaardelijk, plus reclasseringstoezicht.

21 dagen niet klagen: durf jij het aan?

P*dojagers hebben het gemunt op Bilal Wahib, Kan binnenkort bezoek wachten!