in

Toestand Mark Gillis nog steeds ernstig: ‘Tweede longontsteking’

Mark Gillis (28) vecht nog altijd voor zijn leven in het ziekenhuis. Dat deelt zijn familie maandag via een statement. De zoon van Peter Gillis (62) werd vorige week opgenomen met een zware longontsteking en ligt al enige tijd op de intensive care.

“De dokters en verpleging bieden uitstekende zorg aan Mark. Ze zijn deskundig, zijn betrokken en hebben alle tijd en aandacht voor hem, maar ook voor ons als familie”, deelt de familie Gillis. Mark heeft in het ziekenhuis een tweede longontsteking opgelopen, veroorzaakt door een ziekenhuisbacterie.

Lees ook
“Non helpt priesters om dove kinderen te ver krachten”

“Intussen ligt Mark al negen dagen te vechten voor zijn leven”, aldus de familie. “Er is intussen een andere antibioticakuur opgestart en eindelijk beginnen de ontstekingswaarden en koorts te zakken en andere cijfers de goede kant op te stijgen.”

De familie was ‘enorm blij verrast’ toen Mark maandag zijn ogen even open deed. “Langzaamaan hopen we dat dit het begin is van een stijgende lijn. De vooruitzichten zijn goed als het op deze manier verder gaat, maar nog onzeker. Op de IC weten ze niets zeker en het leven geeft geen garanties.”

Lees ook
Kleinzoon ziet steeds dat rekening leeg is van opa: Dan betrapt hij hem zo in steeg

Mark is in de nacht van vrijdag 28 juni op zaterdag 29 juni in kritieke toestand opgenomen op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Omdat het steeds slechter ging, is hij in kunstmatige coma gebracht. Na vele onderzoeken werd duidelijk dat Mark een longontsteking had. Het was nog onduidelijk welk virus of welke bacterie hem zo ziek heeft gemaakt, wel moest hij in het ziekenhuis vechten voor zijn leven. Meer over de ziekenhuisopname zie je in de video hieronder.

Goed nieuws vanuit het ziekenhuis over Mark Gillis

Vader gooit zijn 2 kinderen uit raam vanaf vijfde verdieping en springt dan zelf de dood tegemoet