in ,

Jongen overleden door zuigzoen van zijn vriendin

Zeg maar eerlijk: ook jij als tiener hebt wel eens een zuigzoen gehad in je nek. Het was een spannend spelletje en vooral leuk om te zetten, al was het minder leuk om er later mee op school of (nog erger) bij je ouders mee te verschijnen. Dus droeg je maar een sjaal of een koltrui om het te verbergen.

De 17-jarige Mexicaance jongen Julio Macia Gonzalez en zijn 24-jarige vriendin hebben zich er ook aan gewaagd: zij heeft Julio een zuigzoen gegeven.

Maar voor de Mexicaanse tiener was dit spannende avondje helaas zijn allerlaatste geweest, hij heeft de zuigzoen niet overleefd.

Lees ook  Fout of goud: De Sushi-Taart is een hit en zó maak je hem!

Julio had een middag en avond met zijn vriendin doorgebracht. Daarna zat hij met zijn familie aan tafel toen hij plots stuiptrekkingen kreeg. Helaas arriveerden de hulpdiensten te laat om de jongen nog te redden.

Hoe dit kan? Volgens medische deskundigen heeft de zuigzoen een bloedprop veroorzaakt en die heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Julio een beroerte kreeg.

De familie van Julio geeft zijn 24-jarige vriendin de schuld van zijn dood. De vriendin is momenteel onvindbaar.

Bang voor zuigzoen?
Geen zorgen, je hoeft niet opeens bang te zijn dat je ook zoiets krijgt van een zuigzoen. Deze gebeurtenis is iets dat bijna nooit voorkomt.

Lees ook  Je boos maken tijdens het gamen zal je niet helpen om te winnen

WiseGEEK meldt dat het zo goed als onmogelijk is om zomaar een beroerte te krijgen van een zuigzoen.

Het KAN alleen gevaarlijk zijn als je een hoge bloeddruk hebt, hoog cholesterol, een geschiedenis van hartaandoeningen of beroertes of verkalkte aderen.

Oftewel: je lichaam moet eigenlijk al heel ziek zijn en dan kan een zuigzoen de trigger zijn voor een beroerte, maar bij gezonde mensen komt dit dus zelden voor.

Man heeft honderden wormen in lichaam na eten sushi

Fan van doggy style? Dit wist je nog niet over je favoriete standje