in

Tiener die zijn nier heeft verkocht voor een iPhone, is nu levenslang verbonden aan zijn bed

Een tiener die zijn nier heeft verkocht om een ​​iPhone te kopen, is waarschijnlijk voor het leven aan zijn bed gebonden na een nier tekort.

Wang Shangkun was 17 jaar oud toen hij besloot het vitale orgaan op de zwarte markt te verkopen in ruil voor ongeveer het equivalent van $ 3.200.

De tiener, wiens familie in een van de armste provincies van China woonde, wilde een iPad 2 kopen, maar had niet genoeg geld om het apparaat te betalen.

Toen hij op een dag op internet aan het zoeken was, ontving hij een bericht van een vrouw in een online chatroom, die hem vertelde dat hij 20.000 yuan ($ 3.000) kon krijgen voor de verkoop van het orgaan.

Lees ook
KFC is op zoek naar iemand die een jaar lang gratis kip wil krijgen

Verwijzend naar de situatie bij China Network Television, zei Shangkun tegen Vice dat hij een illegale operatie onderging in de centrale provincie Hunan om zijn rechter nier te laten verwijderen en af ​​te leveren bij een onbekende ontvanger.

De operatie werd naar verluidt uitgevoerd door twee artsen die ook in plaatselijke ziekenhuizen werkzaam waren.

Destijds vroeg de tiener: ‘Waarom heb ik een tweede nier nodig? Eén is genoeg ‘, en na de verkoop gebruikte hij het geld om een ​​iPad 2 en een iPhone 4 te kopen.

Toen hij met zijn nieuwe apparaten naar huis terugkeerde, werd de moeder van Shangkun achterdochtig en dwong ze hem te bekennen wat hij had gedaan.

Zijn moeder zei hierover:
Toen mijn zoon thuiskwam, had hij een Ipad en een Apple-telefoon. Ik vroeg hem waar al het geld ervoor vandaan kwam.

Toen hij het niet langer voor zichzelf kon houden, vertelde hij het ons eindelijk. Hij zei: ‘Mam, ik heb mijn nier verkocht.’

Lees ook
Deskundigen waarschuwen: ‘Roken kan je jongeheer doen krimpen’

Nadat details over de handel aan het licht kwamen, werden negen mensen die bij de operatie betrokken waren, gearresteerd, van wie er vijf sindsdien zijn beschuldigd van opzettelijk letsel en orgaanhandel.

Tot de beschuldigingen behoorden de chirurg, de makelaar, de persoon die de operatiekamer verhuurde en degenen die de taak hadden om via online chatrooms naar donoren te zoeken, meldt NPR.

Pexels
Shangkun, die nu halverwege de twintig is, kreeg later een infectie in zijn resterende nier, die vermoedelijk werd veroorzaakt door de onhygiënische locatie van de operatie en het gebrek aan postoperatieve zorg die hij kreeg.

Hij leed aan nierfalen en zijn toestand was zo ernstig dat hij bijna niets meer kon. Shangkun moet nu elke dag dialyse ondergaan om zijn bloed te zuiveren van de gifstoffen die zijn overgebleven nier niet meer aankan.

Nadat degenen die betrokken waren bij de oogstoperatie waren gearresteerd, kreeg de familie van Shangkun naar verluidt een schadevergoeding van ongeveer $ 300.000.

Fajah Lourens uit de kleren

Last van een stijve nek? Binnen 3 minuten haal je de knopen uit je nek met dit trucje