in ,

Terminaal jongetje (1) vindt geen donor – dan biedt 27-jarige verpleegster nier aan om de jongen te redden

Het kan ons allemaal overkomen. Namelijk, dat we op een bepaald moment een orgaantransplantatie moeten ondergaan. Het kan niet alleen ons overkomen, maar ook je moeder, dochter, wie dan ook.

Voor sommigen is een orgaantransplantatie cruciaal om verder te kunnen blijven leven. Nog een geluk dat er goede mensen zijn die bereid zijn te doneren.

Maar hoeveel jonge en gezonde mensen zijn bereid een orgaan af te staan voor een vreemde? Die vraag deed de maag van de jonge moeder van Bodie Hall omkeren.

Haar zoon Bodie Hall werd geboren met defecten aan zijn nieren. Zijn diagnose bracht hem in een levensbedreigende toestand waarin zijn lichaam te veel eiwitten in zijn urine vrijgaf.

Daardoor ontwikkelde Bodie uiteindelijk nierfalen. Dat meldt het kinderziekenhuis M Health Fairview University of Minnesota Masonic.

Zou sterven zonder donor
In 2020, toen Bodie een jaar oud was, zeiden artsen dat hij geen kans op een normale jeugd zou hebben tenzij hij een paar functionerende nieren in zijn lichaam zou hebben, zoals Good Morning America meldde.

Tegen die tijd worstelde Bodie met zijn problemen sinds hij uit zijn moeders baarmoeder kwam.

Lees ook  Honderden bikers willen Sanne escorteren naar examenfeest

De familie Hall stond voor twee uitdagingen. De ene was een donor vinden die overeenkwam met hun éénjarige kind, en de andere was een donor vinden die bereid was zijn gezonde nier aan een vreemde te doneren.

En toen kwam er nog een tegenslag: de pandemie. Toen verschillende operaties werden geannuleerd als gevolg van de acute infectie, raakten de vader en moeder van het eenjarige kind in paniek.

“Het ziekenhuis sloot bijna alle operaties die ze niet dringend achtten. Voor ons, die bezorgd waren om Bodie en zijn gezondheid, was dat frustrerend. Maar tegelijkertijd wist niemand op dat moment hoe de hele situatie zou uitpakken,” vertelt de moeder van het jongetje aan Good Morning America.

27-jarige verpleegster was vrijwilliger
Maar toen kwam Taylor Pikkarainen opdagen. Taylor is een 27-jarige verpleegster die van de situatie van de jongen had gehoord via haar zus.

Taylor, die jong, kerngezond en in goede gezondheid verkeert, hoefde er niet over na te denken.

Ze nam contact op met de familie Hall om hen te laten weten dat ze haar nier wilde afstaan aan hun jonge zoon.

Lees ook  Meisje vertelt hoe absurd veel geld ze verdient met verkoop van haar poep (foto’s)

Vanwege de pandemie werd de operatie uitgesteld, maar in juli zou het dan eindelijk gebeuren.

Het verwijderen van Taylor’s ene nier ging goed, net als de operatie om de één jaar oude Bodie een nieuwe nier te geven.

Niet lang na de succesvolle operatie, zette de jongen zijn eerste stapjes. Het was een moment dat de familie nooit zal vergeten.

Leven van de jongen redden
Verpleegster Taylor is geprezen door zowel familie als de media. Maar voor haar was het redden van de kleine jongen, die in december twee wordt, een no-brainer.

“Bodie & Taylor’s verhaal werd nationaal gedeeld! De belangrijkste reden waarom we ons verhaal wilden delen, was om hopelijk andere levende mensen te inspireren om nierdonatie in overweging te nemen.”


Taylor is een ongelofelijke, onbaatzuchtige vrouw die Bodie’s leven heeft gered door haar nier te schenken”, schrijft de familie.

Het zijn mensen als Taylor waarvan we hopen dat ze er zijn als wij of onze geliefden ziek worden.

Deel alsjeblieft om hulde te brengen aan deze geweldige verpleegster, ze is een echte heldin.

Vaccinatie- en herstelbewijs straks korter geldig, behalve na booster

Breaking: Hulpdiensten rukken massaal uit naar woning Barbie