in

Terecht ontslag voor manager die vroeg naar cupmaten medewerkers

Een manager die grensoverschrijdend gedrag vertoonde op de werkvloer, is terecht ontslagen. Dat heeft de kantonrechter in Rotterdam bepaald, zo meldt Omroep Brabant. De man werkte als vestigingsdirecteur bij een logistiek bedrijf in Moerdijk.

Meerdere vrouwen dienden een klacht in na seksueel overschrijdend gedrag. Zo betastte de man medewerkers tegen hun zin in, maakte hij seksueel getinte opmerkingen en vertoonde hij fysiek intimiderend gedrag.

De vestigingsdirecteur was al dertig jaar in dienst bij verschillende voorlopers van het bedrijf, dat nu DSV MCF heet. In de rechtbank voerden leidinggevenden aan dat er sprake was van seksuele intimidatie, aanranding en autoritair leiderschap. Onder zijn verantwoordelijkheid vielen zo’n 100 medewerkers.

Lees ook  vrouw vraagt relatieadvies: Mijn vriend eet mijn poep

Cupmaat raden
Een vrouwelijke werknemer verklaarde dat de vestigingsdirecteur vroeg wat voor soort onderbroeken ze droeg en welke cupmaat zij had. Een andere werknemer zou hij rond haar middel hebben vastgepakt, in het bijzijn van klanten. Tegen de klanten zou hij met een knipoog hebben gezegd: “Dit is mijn sterspeler”.

Toen de vrouw zich had weten los te maken, zou hij hebben opgemerkt dat ze vast ongesteld was. Ook maakte hij volgens de vrouw opmerkingen als: “Loop jij maar voorop, want dan heb ik een mooi uitzicht.”

Aan weer een medewerkster zou hij hebben gevraagd waar zijn met handgel ingesmeerde vingers op leken. Toen zij aangaf dat niet te weten, zou hij zijn gulp hebben opengeritst en hebben gezegd: “Zullen we het even vergelijken?”

Lees ook  Familielid Frans Bauer (48) lijdt aan kanker: ‘Het is opnieuw een bak ellende’

Miljoen euro
De manager ontkende en eiste naast een reguliere ontslagvergoeding van bijna een ton, ook een schadevergoeding van een miljoen euro. De aantijgingen tegen hem zouden niet waar. Ook verklaarde hij dat er valse verklaringen tegen hem waren afgelegd als onderdeel van een hetze tegen hem.

Maar de kantonrechter geloofde dat niet. Volgens de rechter zijn de vijf verklaringen wel degelijk betrouwbaar. De werknemers hebben achteraf per e-mail hun klachten aan de werkgever nog eens bevestigd. Ook achtte de rechter het niet aannemelijk dat zo veel werknemers uit verschillende lagen van het bedrijf valse verklaringen zouden afleggen.

85-jarige vrouw ernstig gewond na aanrijding met taxibusje

Vader krijgt 18 jaar cel voor fatale woningbrand waarbij zoon (14) om het leven kwam