in ,

Telefoons in pakken stroopwafels, zó smokkelen gevangenen verboden spullen de gevangenis in

Je denkt misschien dat stroopwafels vooral lekker zijn voor bij de koffie. Maar voor de gevangenen van de penitentiaire inrichting in Vught, is zo’n pak koekjes ook de ideale manier om een telefoontje of andere verboden middelen naar binnen te smokkelen.

Dat bewijst een bericht op Instagram van Dienst Justitiële Inrichtingen. Daarop is te zien wat gevangenen in Vught allemaal bedenken om tóch aan verboden spullen te komen.

En toegeven; het is best creatief allemaal. Naast een pak stroopwafels, werd ook een vogelkooi – ja, sommige gevangenen mogen een vogeltje hebben – ingezet om een telefoon naar binnen te krijgen.

Lees ook  Jongen met megabiceps kan billen niet meer vegen - Help mij!

In een schoenzool vonden de gevangenisbewaarders daarnaast een zakje drugs. ‘Gedetineerden worden steeds creatiever’, staat er bij de foto’s geschreven.

In de penitentiaire inrichting in Vught zitten 260 gevangenen, die allerlei soorten vergrijpen op hun naam hebben staan en nog op een uitspraak van de rechter wachten.

Ze hebben met elkaar gemeen dat ze een psychische aandoening hebben, waar ze in de gevangenis hulp voor krijgen.

Lees ook  Rachel Hazes showt nieuw hondje maar volgers zien vooral iets anders

Niet alleen maar grappig
Hoewel het misschien een koddig idee is, een telefoon naar binnensmokkelen via een vogelkooi, is het vooral een serieuze zaak:

“De smokkel van dit soort spullen kan leiden tot afpersing, intimidatie en onderlinge agressie”, schrijft Dienst Justitiële Inrichtingen.

“Het bezit ervan vergroot bovendien het risico dat gedetineerden tijdens hun straf doorgaan met criminelen zaakjes.”

Bizar: HEMA komt met tompouce voor honden

‘Prinses Amalia komt binnenkort uit de kast’