in

Telefoonrekening Shannon (19) na vakantie: 30.887 euro

De Schotse Shannon Mills (19) kwam na een zonovergoten vakantie in Turkije van een koude kermis thuis. De mond van de zorgassistente viel open toen ze een gigantische telefoonrekening van 30.887 euro op de mat kreeg. ,,Ik werd helemaal gek.”

Wetende dat ze op vakantie wilde Facebooken en Facetimen, liet de tiener de datalimiet van haar abonnement opheffen. Provider O2 waarschuwde van tevoren al dat iedere mb na een bepaalde grens zo’n 8,50 euro zou kosten.

Maar Shannon heeft helemaal niet voor bijna 31.000 euro aan mb’s verbruikt, zegt ze volgens The Mirror. Al na een paar dagen in Turkije kreeg ze een sms van haar provider waarin stond dat ze voor bijna 4000 euro aan data had verbruikt. Hoewel ze dacht dat het bericht een grap van haar vader was, zette ze meteen de zogenoemde roamingfunctie van haar telefoon (om te kunnen internetten in het buitenland) uit.

Lees ook
Adam laat geslachtsdelen weghalen omdat die zijn “uiterlijk” verpesten

Dat haalde niets uit. Elke dag kreeg ze sms’jes en elke dag liep haar rekening met duizenden euro’s op. De blondine werd ‘helemaal gek’ en liet voor de zekerheid ook O2 haar dataverbruik stopzetten. ,,Ik dacht dat de kous daarmee af was.”

Dat viel vies tegen. Ze zat aan het einde van de heerlijke vakantie aan de rand van het zwembad toen ze een gigantische rekening van 30.887 euro kreeg, te betalen voor het einde van de maand. De Schotse begon van schrik te lachen. ,,Als ik dat niet had gedaan, was ik in huilen uitgebarsten.”

Lees ook
Monique Westenberg in de wolken met geweldig nieuws: ‘Ik ben al weken aan het huilen van geluk’

‘Nooit meer telefoon op vakantie’
Het is nog niet helemaal duidelijk waar het probleem vandaan komt. Het lijkt erop dat Shannon zó snel veel data verbruikte en ook nog eens in een weekend dat de provider haar datagebruik niet op tijd kon stopzetten. Gezien de omstandigheden neemt O2 er genoegen mee als Shannon betaalt voor de data die ze verbruikte in de eerste 24 uur nadat ze haar verbruiksgrens liet opheffen. Die rekening kost haar ruim 4.000 euro.

Geschrokken Shannon zegt dat ze van het incident heeft geleerd. ,,De volgende keer dat ik op vakantie ga, gebruik ik mijn telefoon niet.”

Schennispleger eindelijk opgepakt, al maanden meldingen over springende rukker

Megapenis van 2,5 meter binnen mum van tijd verkocht