in

Ontsnapte tbs’er steekt vrouw neer in Soest, slachtoffer (27) zwaargewond

Een tbs’er uit de Pompekliniek in Nijmegen die vandaag was ontsnapt aan zijn begeleider heeft een 27-jarige vrouw neergestoken in Soest. Hij is later op de dag opgepakt in Lansingerland in Zuid-Holland.

De vrouw is overgebracht naar een ziekenhuis. Haar toestand is stabiel, meldt de politie. Het is onbekend wat de relatie tussen de tbs’er en het slachtoffer is.

De politie in Utrecht kreeg aan het begin van de middag meerdere meldingen over een ernstig incident in een woning aan de Smitsweg in Soest. Hulpdiensten troffen daar een zwaargewonde vrouw aan.

Lees ook  Deze vrouw werd na 19 jaar werken ontslagen omdat ze vergat 20 cent in contanten in de kassa te doen

De vrouw bleek meerdere keren te zijn gestoken. Uit onderzoek bleek dat de dader vermoedelijk de verdachte uit de Pompekliniek is, die vandaag tijdens begeleid verlof ontsnapte.

Hij zou rond het middaguur tijdens zijn verlof zijn weggelopen van zijn begeleider. Hij zou bij een ander in de auto zijn gestapt en zo zijn gevlucht.

Lees ook  Je friet bij McDonald's komt voortaan in afwasbare bakjes

Eerdere ontsnappingen
Afgelopen zomer ontsnapten twee mannen uit de tbs-kliniek in Nijmegen. Van buitenaf werd toen een gat in het hek gemaakt. De twee mannen kropen daardoor naar buiten en verdwenen in een gereedstaande auto.

Een van die tbs’ers, de 27-jarige Sherwin Windster, is nog steeds vermist. Hij staat sinds deze maand op de Nationale Opsporingslijst.

Man (38) uit Vroomshoop heeft seksuele relatie met verstandelijk beperkte stiefdochter (14)

Meisje (3) zwaargewond na aanrijding op zebrapad Amsterdam, automobilist rijdt door