in ,

Surinaamse vader sluit zijn twee jonge kinderen al maanden op uit angst coronavirus

De twee jonge, schoolgaande kinderen uit Paramaribo Noord zitten al maanden opgesloten omdat hun vader doodsbang is om besmet te raken met het virus.

De man behoort naar eigen zeggen tot een risicogroep en wil kosten wat het kost voorkomen dat hij besmet raakt met het potentieel dodelijke virus.

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) aan GFC Nieuws weten. De kinderen, een jongen en een meisje, zitten beiden op de basisschool en wonen al maanden apart in een huisje van nog geen tien vierkante meter op het erf van het gezin.

De ouders zijn van mening dat de kinderen zich prima redden. Ze gaan met een taxi naar school en hebben dagelijks contact met hun vader en moeder via Whatsapp en Facetime.

Lees ook  ’Ouders verbergen lichaam zoontje twee jaar in vriezer’

Hun oma komt dagelijks langs om hen te voorzien van voedsel en ze mogen zo af en toe bij haar overnachten.

Toch zeggen de kinderen dat ze hun ouders missen en hopen snel weer hun intrek te mogen nemen in huis.

De vader en de moeder zitten al ruim een jaar in zelfisolatie en mijden al het contact met de buitenwereld.

Ze zijn enorm verheugd dat er in Suriname eindelijk wordt gevaccineerd en gaan naar eigen zeggen pas uit zelfisolatie nadat ze beiden zijn gevaccineerd.

Lees ook  Beginnende ziekte van Alzheimer is te herkennen aan deze symptomen

Het KSVC vindt de maatregel van de ouders verregaand, vooral vanwege de leeftijd van de kinderen, maar heeft begrip voor de benarde situatie van de vader.

“Sociaal contact is van essentieel belang, vooral voor kinderen van die leeftijd. Eenzaamheid kan op die leeftijd zeer schadelijke gevolgen met zich meebrengen.

Wij hebben echter ook begrijp voor de situatie van de vader die de kostwinner is van het gezin. Met het wegvallen van de vader zou het gezin in nog grotere problemen komen.”, stelt het VrouwenCollectief.

Bijgelovige ouders laten hun 5-jarige tweeling met elkaar trouwen

“Non helpt priesters om dove kinderen te ver krachten”