in

Superheld Kayden Laven (4) overleden aan de gevolgen van kanker

Oldemarkter Kayden Laven is na een strijd van 1 jaar op 4-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. De familie van Kayden wil graag met zoveel mogelijk mensen afscheid nemen van hun ‘kleine superheld’ en roept inwoners van Oldemarkt op om woensdag 4 oktober met een roze ballon naar de Burgemeester van Gerrevinklaan te komen voor een passend eerbetoon.

‘Zullen we als Oldemarkters Kayden uitzwaaien. Een eerbetoon aan deze kleine superheld’, zo staat in het bericht van de familie. Sanne Bontrop, de moeder van Kayden, roept op om iets eerder dan 11.45 uur te komen en een roze ballon mee te nemen. „Kayden was al 1 jaar lang aan het strijden tegen kinderkanker en is helaas afgelopen donderdag overleden. Woensdag is zijn uitvaart en hij wordt thuis opgehaald met een roze rouwauto, want dit was zijn lievelingskleur.”

Lees ook
Keeper (25) stopt penalty, wordt onwel en overlijdt in ziekenhuis

Steunactie
Kayden heeft het afgelopen jaar flink gestreden. Het verhaal van Kayden is te lezen op deze crowdfundingwebsite. Hier is al 25.100 euro ingezameld om Kayden het afscheid te geven dat hij verdient. Doneren kan nog steeds. Kayden is net 3 jaar als er een Wilms-tumor met uitzaaiingen wordt ontdekt. De behandelingen worden gestart en Kayden gaat hier goed doorheen. In november wordt de tumor verwijderd en begint de nabehandeling. Alles verloopt nog steeds vlekkeloos en de uitzaaiingen in zijn rug, heup en long zijn zelfs verdwenen: het gezin kon hun geluk niet op.

Op 2 april, na een leuk weekend weg, staat het leven van het gezin weer op zijn kop. Kayden wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar al snel duidelijk wordt dat het niet goed is en hij belandt op de kinder intensive care. Na een lange week wordt duidelijk dat Kayden uitzaaiingen in zijn hoofdje heeft. Maar er is hoop en de behandeling wordt gestart. Na de eerste MRI-scan krijgt de familie zeer goed nieuws: de chemo slaat aan en de artsen zijn blij.

Lees ook
Gemiddelde penislengte neemt toe; onderzoekers zijn bezorgd

Niet meer te genezen
Helaas kwam op 30 mei dan toch het verschrikkelijke nieuws dat de uitzaaiingen zijn gegroeid en er ook nieuwe uitzaaiingen zijn ontdekt. Dit keer ook in zijn kleine hersenen. Helaas was Kayden niet meer te genezen.

Kayden en zijn familie zijn aan het moeilijkste deel begonnen van dit hele traject. Het loslaten van hun dierbaarste bezit is onmogelijk maar wel de realiteit. Een wens is om in het afscheid en in de uitvaart aan alle wensen van Kayden en dit mooie gezin te voldoen. ‘Het geld dat al gedoneerd is (waarvoor duizendmaal dank) is gebruikt voor de mooiste herinneringen met elkaar als gezin’, zo valt te lezen op de website.

André Hazes laat Monique Westenberg opnieuw zitten na miskraam: ‘Harteloos’

Kinderen ernstig gewond bij ongeluk op A16