in

Storm eist zware tol: dode (68) en zwaargewonde (59) in bosgebied Aalter

Net voor de middag is een eerste stormdode gevallen in Aalter (Oost-Vlaanderen). Een 68-jarige man en zijn 59-jarige vrouw waren in de buurt van het Kraenepoelpald aan het wandelen toen een omgewaaide boom op hen terechtkwam.

Voor de man kon geen hulp meer baten, zijn echtgenote werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Dat bevestigt burgemeester Pieter De Crem (CD&V).

Het ongeval gebeurde rond 11 uur in het Loveld in Aalter, ter hoogte van het Kraenepoelpad. Het echtpaar was aan het wandelen toen een omgewaaide boom op hen terechtkwam.

Lees ook  Student doelwit na ruzie over meisje: ’Naakt gefilmd, geslagen en neergestoken’

De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, maar voor de man kwam alle hulp te laat. De vrouw werd bevrijd en in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

Noodlottig ongeval
De slachtoffers zijn een 68-jarige man en zijn 59-jarige vrouw afkomstig uit Eeklo. Het parket Oost-Vlaanderen onderzoekt het incident, maar volgens de eerste vaststellingen gaat het om een noodlottig ongeval.

Het Loveld blijft voorlopig afgesloten door omgewaaide bomen en stormschade. Het gemeentebestuur van Aalter roept op om geen onnodige verplaatsingen te maken naar bossen en parken.

Lees ook  Kerstboom vat vlam, man en twee kinderen komen om

De brandweer kon zich door de drukte pas enkele uren na het ongeluk vrijmaken om de omgewaaide boom, een 80-jarige gezonde eik van 25 meter hoog en om en bij de 20.000 kilogram, te verzagen en op te ruimen. Na dat huzarenstukje werden de andere bomen in de laan gecontroleerd.

In de rest van Oost-Vlaanderen hebben de hulpdiensten vandaag al enkele honderden oproepen gekregen door het stormweer.

Het gaat vooral om schade door rukwinden, omgewaaide bomen en weggewaaide takken. De brandweerzone Centrum heeft al meer dan honderd meldingen binnengekregen.

Jongetje (4) overleden na ongeval met landbouwmachine in Opgeldenaken

Wie is Sarah van Soelen, de vrouw die André steunt in moeilijke tijden?