in

Stinkende vacht vol ontlasting: ernstig verwaarloosde hond gevonden

Een 11-jarige hond met een vervilte, stinkende vacht waar veel ontlasting in hangt: in een huis in Heeze-Leende heeft de inspectie een ernstig verwaarloosde viervoeter gevonden. Het blinde dier was minstens een jaar lang niet goed verzorgd. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft het dier naar een opvangplek laten overbrengen.

De LID nam dit besluit nadat ze met de hond en de eigenaar naar een dierenarts was geweest. De toestand van het dier was zodanig dat het niet meer bij de eigenaar kon blijven.

Lees ook  Dit is waarom je hamburger van de McDonald's opeens anders smaakt

De hond had ook extreem lange en onverzorgde nagels, die ‘als wokkels’ staken door het aan elkaar geklitte haar op de poten. Dat laat de LID weten. Verder bleek de viervoeter onder de vervilte vacht erg mager te zijn en had het een slecht gebit. Naar schatting heeft de hond minstens een jaar geen goede verzorging gekregen.

Hond maakt het redelijk
Een vervilte vacht kan ontstekingen op de huid en parasieten, veroorzaken wat weer leidt tot jeuk en pijn. Ook kan het op warme dagen oververhitting met zich meebrengen. Inmiddels is het dier helemaal geschoren en krijgt het de nodige medische zorg. De hond ‘maakt het intussen naar omstandigheden redelijk’, laat de LID weten.

Lees ook  Vader geeft 14-jarige zoon zware straf: ‘Een jaar geen tv, telefoon en internet’

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland bepaalt wat er verder met de hond gaat gebeuren.

Proces verbaal voor eigenaar
De eigenaar van de hond draait op voor alle kosten voor vervoer, zorg en onderzoek. De man heeft een proces verbaal gekregen vanwege ernstige dierenverwaarlozing. Het Openbaar Ministerie bepaalt of de eigenaar ook nog een rechtszaak staat te wachten.

Gevonden romp in Amsterdams water blijkt van rijke Russische zakenman

Gezocht: Nederlanders die een jaar lang 1.000 euro per maand willen krijgen