in

Step van vermiste Gino (9) 5 kilometer verderop gevonden

In de zoektocht naar de 9-jarige Gino, die sinds gisteravond wordt vermist, is een step gevonden die lijkt op die van de jongen. Dat meldt de politie vanavond. De step lag in de buurt van zwembad In de Bende in Landgraaf. Het gebied is afgezet.

Het zwembad ligt zo’n vijf kilometer van de speeltuin aan de Hertogenlaan en Zonstraat in Kerkrade. Daar werd het kind voor het laatst gezien. De familie zegt tegen een verslaggever van RTL Nieuws dat zij denken dat het inderdaad om de step van Gino gaat.

Lees ook  Jongens onderweg naar huis mishandeld en in de sloot getrapt

De politie heeft de parkeerplaats bij het zwembad volledig afgezet. Er worden speurhonden ingezet.

Speeltuin
De jongen werd gisteravond tussen 19.30 en 20.30 uur voor het laatst gezien in een speeltuin in Kerkrade. Hij had toen een zwarte step met rode handvatten bij zich. Omdat geen verklaring kon worden gevonden voor zijn verdwijning, is groot alarm geslagen door middel van een landelijk Amber Alert.

Dat speciale opsporingsmiddel is ingezet omdat de politie vermoedt dat het kind in levensgevaar is. Er wordt rekening gehouden met een misdrijf.

Lees ook  Zwangere vrouw krijgt miskraam nadat dief tegen haar buik trapt

Onder meer met een helikopter, drones en speurhonden wordt sindsdien gezocht naar Gino. Ook heeft de politie contact gezocht met collega’s in Duitsland, omdat Kerkrade vlak bij de grens ligt.

Logeerde bij zus
De vermiste Gino komt uit Maastricht, maar logeerde tijdelijk bij zijn 32-jarige zus vanwege gezondheidsproblemen van zijn moeder. Dat vertelde zijn andere zus, Naomi (21), vandaag aan RTL Nieuws. Kelly zou binnenkort de voogdij krijgen over haar broertje.

Bridget Maasland gefotografeerd zonder topje: “Iedereen mag het zien!”

Gordon zet peperdure huizen te koop en blijft voorgoed in Dubai wonen