in

Stel uit Haarle verwaarloosde 61 hondjes: ‘Ze zaten letterlijk in de shit’

Een stel uit Haarle mag vijf jaar lang geen dieren meer in huis halen, anders gaan ze alsnog maanden de cel in. De politie vond vorig jaar februari 61 zwaar verwaarloosde hondjes in hun huis. „Deze zieke dieren zaten letterlijk in de shit”, zei een verontwaardigde de officier van justitie vanmiddag in de rechtbank in Almelo.

De medewerkers van de politie en dierenbescherming gingen bijna over hun nek, toen zij op 3 februari 2021 naar binnen stapten bij het boerderijtje. Een sterke ammoniaklucht van oude pis en poep benam hun de adem, las de politierechter voor uit de dossierstukken. De vrouw (56) en man (69) kwamen niet naar hun zitting, zij werden bij verstek veroordeeld voor dierenmishandeling.

Lees ook  ‘Ik heb mijn man een trio voor zijn verjaardag gegeven, maar daardoor besefte ik dat ik lesbisch was’

Dwangmatig verzamelaar
Het was niet de eerste keer dat het stel bezoek kreeg van de autoriteiten. In december 2020 trof de dierenbescherming ook al 25 hondjes aan waarvan de verzorging ‘onder de maat’ was. Toen bleef het bij een voorwaardelijke boete.

De man heeft geen strafblad, maar de vrouw lijkt een dwangmatige verzamelaar van dieren. In 2012 werden er 99 honden bij haar weggehaald.

Lees ook  6 maanden oude baby krijgt Herpes door onschuldige kus

„Ik zie geen kwade wil, maar zij moeten geen dieren meer houden”, zei de politierechter. Beiden mogen 5 jaar lang geen dieren in huis halen, oordeelt zij. Als ze dat wel doen dan gaan ze alsnog de cel in. De man voor twee maanden, de vrouw vier maanden.

Man test maand na dood positief op Corona

‘Dode en zwaargewonde bij schietpartij in Amsterdam-Oost’