in

Steekpartij op voetbalveld: dader volgde scheidsrechter na fluitsignaal

De scheidsrechter die zaterdagmiddag in zijn gezicht gespuwd werd bij een voetbalwedstrijd tussen de jeugd (J015) van vv Prinsenland en RKVV Roosendaal, werd na het laatste fluitsignaal gevolgd door een persoon die hem vervolgens bedreigde met een mes, zo blijkt uit camerabeelden volgens de thuisclub.

Het voorval werd duidelijk vastgelegd op camera, meldt voetbalclub Prinsenland, en er zijn meerdere getuigen gehoord.

Eerder hadden verschillende media bericht dat er op het sportpark in Dinteloord gevechten uitbraken tussen supporters van beide jeugdteams. De scheidsrechter werd bespuugd en een vrouw raakte gewond tijdens de vechtpartij.

Lees ook
Vanuit je auto fruitresten in de berm gooien, mag dat?

Voetbalclub Prinsenland ontkent echter dat er sprake was van een massale vechtpartij. “Het incident werd vrij snel onder controle gebracht door kordaat optreden van omstanders. Er waren wel wat schermutselingen tussen toeschouwers en direct betrokkenen, maar dat is alles,” verklaarde de club op haar website.

Prinsenland vermoedt dat de persoon uit Roosendaal die gewapend was met een mes verantwoordelijk is voor de verwonding van de vrouw. “Waar precies het steekincident heeft plaatsgevonden, is ons niet duidelijk. Directe omstanders hebben hier niets van gemerkt.”

De club heeft aangifte gedaan tegen de verdachte. Zolang het politieonderzoek loopt, onthouden zij zich van verdere commentaar.

Ook bij RKVV Roosendaal, waar zondag uitvoerig gesprekken werden gevoerd met betrokkenen, houdt men zich op de vlakte. Clubvoorzitter Jeroen van Beers wilde geen details geven over de gesprekken, maar verwees naar een verklaring op de clubwebsite waarin wordt benadrukt dat het incident ingaat tegen de kernwaarden van sportiviteit, respect en fair play van de vereniging.

Lees ook
Man (49) verdrinkt in de Maas: ‘Ging achter zijn hond aan tijdens het uitlaten’

Een van de slachtoffers, Ankie, de moeder van een speler van RKVV Roosendaal, beschreef de agressieve sfeer waarin het incident plaatsvond. Ze vertelde dat er wel degelijk gevochten werd en dat ze zelf tussen vechtende mannen stond om kinderen weg te halen uit de chaos.

Na het incident ontdekte ze dat ze zelf gestoken was in haar onderrug. “Een man zwaaide met een sleutel in zijn vuist. Het was angstaanjagend.”

Volgens Ankie waren vaders van beide teams en zelfs de coach van de tegenpartij tijdens de wedstrijd bezig om spelers op te hitsen. “Het werd daardoor een heel nare wedstrijd.”

Zowel de scheidsrechter als Ankie hebben aangifte gedaan. Ankie blijft ondanks de verklaring van vv Prinsenland bij haar verhaal.

Meisjes (14 en 13) steken 17-jarige meisje neer in Den Helder

Kinderboerderij in shock: man verkracht koe Laura maandenlang