in

Vriendinnen rouwen om vermoorde Jet (17) uit Winsum

Bij manege Weidelust in Winsum heerst groot verdriet na het overlijden van Jet uit Winsum. Het 17-jarige meisje, dat daar paardrijles kreeg, werd woensdagavond op straat doodgestoken. “Onze gedachte gaan uit naar de familie en vrienden van Jet”, laten de manegehouders weten aan Hart van Nederland.

Bewoners van het dorpje in Groningen stonden donderdagochtend geschokt op toen ze hoorden van een steekpartij in hun dorp. Het meisje werd zwaargewond op straat gevonden en overleed ter plekke aan haar verwondingen. Een 19-jarige verdachte werd aangehouden.

Lees ook
Man valt drie verdiepingen naar beneden in Piazza Center Eindhoven

“In die 28 jaar dat ik hier woon, is dit nog nooit gebeurd”, vertelde een buurtbewoner tegen Hart van Nederland. Een andere voorbijganger vertelde dat er in de buurt gesproken werd over een ‘ruzie in de relationele sfeer’.

Manege Weidelust is er kapot van
Niet alleen buurtbewoners, maar ook mensen op de manege zijn aangeslagen. “Niet te bevatten, we zijn verslagen”, zegt manegehoudster Jelly Pestman tegen De Telegraaf. Een moeder vertelde dat haar dochter er “helemaal kapot” van is.

Lees ook
Kind zwaargewond na aanrijding met vrachtwagen, fiets in tweeën

De manege laat in een reactie aan Hart van Nederland weten dat het verdriet heel groot is en dat ze de familie de ruimte willen bieden om dat verdriet op een rustige manier te kunnen verwerken.

Herdenking
Volgende week donderdag is er een herdenkingsbijeenkomst bij een kerk in Winsum. “Iedereen in de gemeenschap zit vol ongeloof, net als de rest van het dorp eigenlijk. Het landt maar moeilijk”, zegt dominee Thijs van de Kamp tegen de krant.

Wandelaars vinden lichaamsdelen in zakken in Eems-Vechtkanaal

Audrii (11) dood gevonden in water: Familievriend (42) opgepakt