in

Stafford beet Elisa (29) dood, haar vriend nu aangeklaagd wegens onvrijwillige doodslag

Anderhalf jaar na het overlijden van een zwangere Française (29) die in een bos stierf als gevolg van beten van haar eigen hond, is vandaag haar partner aangeklaagd wegens onvrijwillige doodslag. Dat heeft het parket van Soissons bekendgemaakt.

Weduwnaar Christophe Ellul, tevens het baasje van de Amerikaanse stafford ‘Curtis’, is in staat van beschuldiging gesteld “omdat zijn onoplettendheid, onvoorzichtigheid, nalatigheid of niet-nakoming van een verplichting tot voorzichtigheid (… ) onvrijwillig de dood van zijn vriendin Elisa Pilarski heeft veroorzaakt, ten gevolge van de aanval gepleegd door verschillende honden die hij bezat of verzorgde”, aldus een verklaring van de procureur Julien Morino-Ros.

De man is voorlopig op vrije voeten, maar heeft een contactverbod met de familie van Elisa Pilarski. Zij hebben zich burgerlijke partij gesteld en vragen extra onderzoeksdaden.

De procureur wijst er nog op “dat pas aan het eind van het gerechtelijk onderzoek zal worden beslist of de zaak al dan niet voor de strafrechter moet worden gebracht”.

Lees ook  Arthur (6) wordt mishandeld en komt om het leven: ’Niemand houdt van me’

De zes maanden zwangere Elisa Pilarski kwam op 19 november 2019 om het leven tijdens het uitlaten van Curtis in het Forêt de Retz, een bosgebied in de omgeving van Compiègne, ten noordoosten van Parijs.

Ellul vond zijn vriendin levenloos in het bos. Ze had hem drie kwartier eerder gealarmeerd met de boodschap dat er gevaarlijke honden in haar buurt waren. Op het ogenblik van de feiten was een jachtpartij met een twintigtal honden bezig.

Een autopsie wees uit dat Elisa stierf “aan een bloeding als gevolg van verschillende beten.” Die veroorzaakten een reeks bloedingen aan armen, benen en hoofd.

De politie nam in de periode na het overlijden DNA-stalen af van alle honden die deelnamen aan de drijfjacht. Ze deden hetzelfde bij Curtis en de vier overige honden van het koppel.

Lees ook  Ouder stel kan zorgkosten niet betalen; pleegt zelfmoord

In november 2020 maakte het parket bekend dat er enkel DNA-sporen van Curtis op het lichaam waren teruggevonden.

Het DNA zat onder de nagels van het slachtoffer. De speurders gaan ervan uit dat de stafford nooit met de jachthonden heeft gevochten.

De verdediging van Ellul vroeg daarop een tegenexpertise aan. Dit verzoek is afgewezen, maar de beroepsprocedure hiertegen is lopende.

Curtis verbleef illegaal in Frankrijk en was drie maanden eerder bij een Nederlandse fokker gekocht. De viervoeter was niet gechipt, had geen papieren en stond nergens ingeschreven. De reu is na de feiten naar een kennel overgebracht en is nog steeds in leven.

Nederland in de ban van mysterieuze gekke verkeersborden: ‘Maak oogcontact met pindarotsje’

Ouderen 90 & 83 ingespoten met nepvaccin, politie neemt zaak hoog op