in ,

Sportscholen dicht? Skeeleren is het beste alternatief

Het is je vast niet ontgaan dat skeeleren het steeds meer wint aan populariteit. Sinds de sportscholen zijn we massaal opzoek naar alternatieven.

Laat skeeleren nou net een zeer goede work-out zijn, waarmee je in no-time een boel calorieën verbrandt.

Als je skeelert combineer je eigenlijk cardio- en krachttraining met elkaar. Niet zo gek dat je dan ook nog aardig wat calorieën verbrand met een uurtje skeeleren.

Een uurtje skeeleren staat gelijk aan een uurtje joggen. Een ‘gemiddelde’ man die zo’n 86 kilo weegt kan met een uurtje skeeleren zo’n 10 calorieën per minuut verbranden.

Een ‘gemiddelde’ vrouw die zo’n 73 kilo weegt kan 9 calorieën per minuut verbranden. Als je een uur gaat skeeleren kun je tussen de 400 en 600 calorieën verbranden, afhankelijk van je lengte, gewicht en snelheid

Lees ook  Zien: Yolanthe Cabau is duidelijk een aantal knoopjes vergeten dicht te doen vandaag

Bilspieren trainen
Hoewel je net zoveel calorieën verbrandt met joggen, is skeeleren een heel andere workout. Zo gebruik je andere spieren tijdens het skeeleren dan wanneer je een stukje gaat hardlopen.

Als je skeelert duw je namelijk je benen naar de zijkant en niet naar achteren. Met skeeleren train je je buitenste bilspieren meer dan je doet tijdens joggen.

Bovendien is skeeleren een goede core-training, omdat je continu je evenwicht moet bewaren.

• Ben je nog niet helemaal overtuigd om te gaan skeeleren? We hebben nog een paar gezondheidsvoordelen voor je op een rijtje gezet:

Het is de ideale workout als je je gewrichten niet te veel wilt belasten. Uit een onderzoek van de Universiteit van Massachusetts blijkt dat je je gewrichten vijftig procent minder belast tijdens het skeeleren dan tijdens het hardlopen.

Lees ook  Jairon (14) lag zeker maand dood op bed, vader riep geesten op in plaats van dokter

• Het is goed voor je humeur: als je lekker buiten skeelert, neemt je lichaam vitamine D op én kun je genieten van de omgeving. Bovendien is het een leuke oefening die je ook nog eens met iemand samen kunt doen.

• Je wordt er sterker van: je core en bilspieren worden dus getraind tijdens het skeeleren. Maar omdat je je armen nodig hebt om te balanceren, krijgen die ook een kleine workout. Volgens GetRolling is skeeleren een goede krachttraining, helemaal voor je onderlichaam.

Estelle Hagen heeft de meest leuke bikini van deze zomer aan!

Aldi komt met zeer luxe en betaalbare sofa’s voor je huisdier