in ,

Snelheidsduivel geflitst met 300 kilometer per uur en toch geen boete: hoe kan dat?

Een Belg die vorig jaar met 306 km/u werd geflitst op de E313 ter hoogte van de Luikse gemeente Bitsingen hoeft geen boete te verwachten. De mobiele flitser was niet goedgekeurd voor snelheden boven de 300 kilometer per uur.

Het ging om een zogeheten mobiele flitser, die stond opgesteld langs de snelweg. De apparatuur constateerde in oktober vorig jaar dat de man met 306 km/u langsreed en registreerde de overtreder. Naar nu bekend is geworden, krijgt de man de boete desondanks niet thuisgestuurd.

Lees ook  Nóg besmettelijkere coronavariant rukt op: in Engeland snel, in Nederland is RIVM nog niet ongerust

Dat komt doordat de regels voor de camera’s zijn vastgelegd in een zogeheten Koninklijk Besluit en voor het desbetreffende type staat de maximumsnelheid afgesteld op 300 kilometer per uur.

Dit bevestigt Michel Niezen, hoofd van de radarleverancier Sirien, aan de Waalse krant SudPresse.

De snelheidsduivel kon bovendien niet geïdentificeerd worden, ook weer omdat het apparaat ingesteld was op een maximumsnelheid van 300 km/u, waardoor er geen foto van de auto werd genomen.

Lees ook  Arthur die getrouwd is met 9 dames vertelt hoe moeilijk het is te presteren in de slaapkamer (foto’s)

Op het scherm van de radar werd destijds alleen meegedeeld dat er een snelheid van meer dan 300 km/u werd gemeten. Kennelijk was de snelheid te hoog om de auto met het blote oog te identificeren.

Wraakzuchtige vader vermoordt ‘loverboy’ (19) van zijn dochter na verkoop aan prostitutiebende

Richard (51) speelde ‘spelletje’ met zijn kinderen waarbij hij ze net zo lang sloeg tot ze huilden