in

’Sleutelfiguur’ opgepakt in onderzoek naar kinderp*rno op darkweb

De politie heeft een 37-jarige man uit Tilburg aangehouden die via meerdere kinderp*rnografische fora en chatrooms op het darkweb beelden van kindermis bruik zou hebben verspreid.

Het Openbaar Ministerie beschouwt hem als een sleutelfiguur en bestempelt zijn arrestatie als „een belangrijke stap” in een onderzoek naar kinderp*rno op het darkweb.

Het landelijk opererende Team Bestrijding Kinderp*rno en Kinders*kstoerisme van de politie heeft de woning van de man doorzocht en onder meer computers, gegevensdragers en administratie in beslag genomen.

Lees ook  Simpel zou je zeggen, maar bijna niemand die het goede antwoord raadt…

De rechter-commissaris heeft donderdag bepaald dat de man in elk geval de komende twee weken blijft vastzitten.

De man zou mensen die op zoek zijn naar kinderp*rno wegwijs hebben gemaakt op het darkweb en adviezen hebben verstrekt over hoe het verboden materiaal veilig gedownload en gedeeld kan worden.

Hij schermde zijn identiteit af met verschillende ’nicknames’, aldus het OM, en legde anderen uit hoe zij dat ook konden doen.

Lees ook  “Vaarwel mijn lief”, Vader zegt laatste woorden tegen dochtertje dat vermoord is door moeder

Ook zou de man hebben gecommuniceerd over het mis bruik van minderjarige meisjes. Hij zou nauwe contacten hebben onderhouden met andere sleutelfiguren van kinderp*rnografische chatsites op het darkweb.

Behalve van het bezit en de verspreiding van kinderp*rnografie verdenkt het OM de Tilburger ook van deelname aan een criminele organisatie.

Meisje (12) uit Haarlem mishandeld met kettingslot door leeftijdsgenoot

Agent vast voor vermissing Sarah (33): ‘Vrouwen kunnen veilig over straat’