in

Schokkende wending rondom 21-jarige die claimt Madeleine McCann te zijn – onderzoek onthuld

De Poolse vrouw die vorige maand de krantenkoppen haalde nadat ze beweerde dat ze Madeleine McCann was, heeft een enorme tegenslag moeten verwerken nadat uitgebreide gezichtsherkenningsanalyse heeft vastgesteld dat het hoogst onwaarschijnlijk is.

Julia Wendell, ook bekend als Julia Faustyna of Julia Wandelt, ging in februari viraal nadat ze op sensationele wijze beweerde dat ze Madeleine McCann was, het vermiste Britse meisje dat in 2007 op driejarige leeftijd verdween uit een vakantieoord in Portugal.

De zaak, die de aandacht van de wereld trok, is nooit opgelost en er blijven een aantal theorieën over wat er werkelijk is gebeurd.

De ouders van Madeleine, Kate en Gerry McCann, hebben altijd volgehouden dat ze was is nadat ze haar en haar broers en zussen alleen hadden achtergelaten in hun vakantieappartement in Praia da Luz, Portugal, om te gaan eten in een nabijgelegen restaurant.

De 21-jarige Julia dook eerder dit jaar op met beweringen dat zij Madeleine is, en ondersteunde haar bewering met stukken “bewijs” die op sociale media werden gepost, waaronder zij-aan-zij vergelijkingen van fysieke kenmerken die ze deelt met Madeleine.

Lees ook
Sacha Chang die eigen vader en huisarts Bert doodstak nog steeds voortvluchtig

Wendell heeft een Instagram-account gemaakt met de naam “Help me, ik moet met Kate en Gerry McCann praten” – de gebruikersnaam is “iammadeleinemccan“.

Ondanks hevige kritiek online, heeft de Poolse geweigerd zich terug te trekken en heeft ze volgens Sky News verschillende forensische tests ingediend om haar DNA-sequentie vast te stellen – ze wacht nog steeds op de resultaten van een test om haar afkomst te verifiëren.

Bovendien zouden Kate en Gerry McCann ook hebben ingestemd met een DNA-test die zou bevestigen of ontkrachten dat ze familie zijn van Wendell.

De laatste informatie werpt echter een grote schaduw van twijfel over de bewering van de 21-jarige nadat een Zwitsers bedrijf voor kunstmatige intelligentie een uitgebreide gezichtsherkenningstest had uitgevoerd om te bepalen of wat ze zei waar zou kunnen zijn.

Sky bericht dat Ava-X foto’s van Wendell en McCann heeft ingevoerd in hun Iris-gezichtsherkenningssoftware. Het resultaat? De software stelde vast dat het “vrijwel onmogelijk” was dat de jonge vrouw de vermiste Madeleine is.

Lees ook
Vermist meisje (11) uit Rotterdam gevonden in Heesch, man 23 aangehouden

Christian Fehrlin, de mede-oprichter van het bedrijf, vertelde verslaggevers dat het systeem een match kon vinden tussen kinder- en volwassen foto’s van Wendell, maar niet hetzelfde kon doen met foto’s van Madeleine.

“Toen we hetzelfde deden met de foto van Maddie, kon er geen match worden gevonden”, vertelde Fehrlin aan de Zwitserse krant Blick.

Wendell, die zegt dat ze heel weinig herinneringen aan haar jeugd heeft, probeerde haar claim op sociale media te versterken door vergelijkingen te maken tussen haar gelaatstrekken en die van Madeleine McCann.

“Ik heb vergelijkbare ogen, vorm van gezicht, oren, lippen, ik had de opening tussen de tanden [net als Madeleine]”, schreef ze in een Instagram-bericht.

Ze gaf echter toe dat ze “open” staat voor de mogelijkheid dat ze weer een vermist kind zou kunnen zijn.

Ondertussen heeft de familie van de jonge vrouw haar beweringen heftig veroordeeld.

“Voor ons als gezin is het duidelijk dat Julia onze dochter, kleindochter, zus, nicht, nicht en stiefnicht is”, aldus de familie in een verklaring.

“We hebben herinneringen, we hebben foto’s. Julia heeft deze foto’s ook, omdat ze ze meenam uit het ouderlijk huis met de geboorteakte, evenals tal van ziekenhuisverslagen.

Interview met hitsige dame escaleert snel: “Ik heb iets in, duw eens op het knopje”

Jack (11) overleden na ongeval op speelplaats