in

Schokkend! Kijkers huiveren van misstanden op zorgboerderij in aflevering Undercover in Nederland

Undercover in Nederland heeft zondagavond schokkende beelden laten zien van hoe ‘zorgverleners’ met de bewoners van een zorgboerderij in het Groningse Wedde omgaan. Al jaren worden de gehandicapte bewoners vernederd en mentaal en fysiek mishandeld. Alberto Stegeman heeft onderzoek gedaan en met een camera vastgelegd hoe vreselijk deze mensen worden behandeld. “Als je hem een klap op z’n bek geef, dan weet hij waar de grens ligt”, zegt een van de medewerkers.

Lees ook  Pasgeboren baby blaast laatste adem uit nadat vader zijn telefoon op hem gooit

Door het bewijs dat Stegeman verzamelde en doorspeelde naar de politie, is de zorgboerderij nu gesloten en zijn de bewoners elders ondergebracht. Zes medewerkers zijn opgepakt. De beelden van Stegeman vormen onderdeel van het onderzoek en ondersteunen de aangiftes en getuigenverklaringen, liet de politie eerder weten.

Kijkers reageren met afschuw op de beelden uit het SBS 6-programma. ‘Dit kan niet waar zijn’, schrijft de een. Een ander: ‘Mijn hemel, mensen zijn echt beesten.. en het ergste is, deze slachtoffers kunnen nooit aan anderen vertellen wat hen wordt aangedaan’. Een begeleider in de gehandicaptenzorg schrijft dat ‘haar hart in duizend stukjes’ is gebroken na het zien van de beelden.

Lees ook  Toestand slachtoffer (74) die in hoofd werd geschoten bij woningoverval zeer slecht

Bekijk de schokkende beelden van Undercover in Nederland hieronder.

Kind (13) halfdood na beroving en mishandeling door 3 andere kinderen op kermis

Man schiet in Albert Heijn met alarmpistool omdat hij ontmaagd is