in

Sacha Chang die eigen vader en huisarts Bert doodstak nog steeds voortvluchtig

De politie in het noordelijke deel van Italië is momenteel intensief bezig met de zoektocht naar de 21-jarige Sacha Chang uit Nederland, die verdacht wordt van de tragische dood van zijn vader en een familielid. Volgens een rapport van het Italiaanse persbureau ANSA speelde dit incident zich af in Montaldo di Mondovì, gelegen in Valle Corsaglia, provincie Cuneo. De verdachte zou naar verluidt te kampen hebben met psychische problemen.

Lees ook
Wie herkent deze man? Hij slaat een persoon in een scootmobiel met kettingslot

Volgens hetzelfde Italiaanse persbureau bevond de verdachte zich te gast bij het huis van een vriend van zijn vader voor een vakantie. In de loop van de middag ontstond om nog onduidelijke redenen een heftige ruzie, waarbij de verdachte naar verluidt een mes gebruikte om zijn vader aan te vallen. De eigenaar van het huis, een 59-jarige Nederlander, probeerde in te grijpen en raakte daarbij ernstig gewond. Hij is later in het ziekenhuis in Turijn overleden aan zijn verwondingen.

Na het incident sloeg de verdachte op de vlucht, en de lokale autoriteiten hebben sindsdien een grootschalige zoekoperatie op touw gezet. Tientallen politieagenten doorzoeken de nabijgelegen huizen en boerderijen, die verspreid liggen in het uitgestrekte bosrijke gebied. Het ANSA meldt dat er gedurende langere tijd een helikopter is ingezet om te trachten de verdachte op te sporen.

Lees ook
Vrouw doodt en vilt huskypup, denkt dat het een wolf is

De politie beschouwt de voortvluchtige Nederlander als zeer gevaarlijk en heeft een oproep gedaan aan de bewoners van Montaldo Mondovì en de omliggende dorpen om extra waakzaam te zijn. Mocht iemand de verdachte opmerken, dan wordt dringend verzocht direct het alarmnummer 112 te bellen. Daarnaast is de zoekactie uitgebreid naar de dorpen Roburent, Monastero di Vasco, San Giacomo di Roburent en Vicoforte.

Lichaam verdronken jongen (14) gevonden in zwemplas Eersel

Wendy van Dijk met spoed afgevoerd naar ziekenhuis: ’Wat een toestand dit’