in

Respect: Deze jongeman heeft honderden oude autobanden gerecycled tot mooie mandjes voor zwerfhonden

Het plaatsje Campina Grande in Brazilië, zijn veel zwerfdieren, 500 procent meer in vergeleken met daklozen. Voornamelijk zijn het zwerfhonden die geen huis of onderdak hebben om in te verblijven en doelloos door de straten dwalen. Amarildo Silva Filho is een 23-jarige kunstenaar die besloot om wat aan dit aloude probleem te doen. Zo werd hij van een ”eenvoudige winkelbediende een plaatselijke bekendheid.

Amarildo had het plan om onderdak te bieden aan zwerfdieren en tegelijkertijd een bijdrage te leveren tegen afval en milieuvervuiling. Hij deed dit door afgeschreven banden te gebruiken om deze vervolgens te veranderen in mooie manden voor de zwerfdieren. Amarildo kwam op dit idee omdat hij honden vaak slapend in oude achtergelaten banden zag liggen.

Lees ook  Vermiste kinderen na bijna vier weken teruggevonden in Amazoneregenwoud

De jonge kunstenaar verzamelde honderden autobanden op vuilstortplaatsen, parkeerplaatsen en autowegen. Na het schoonmaken verfde hij de banden in leuke kleuren met verschillende decoraties. Hierna naaide hij kussen in de banden zodat de zwerfdieren comfortabel kunnen liggen. Dankzij zijn uitvinding en vasthoudendheid wist de jonge kunstenaar een winstgevende en eco-duurzame onderneming te starten.

Lees ook  Nu te koop: de Dildo Drone - Wie moet hem hebben?

Inmiddels worden zijn projecten zo gewaardeerd dat zijn ontwerpen worden gebruikt tijdens lessen op scholen en bij lokale evenementen. Daarnaast heeft Amarildo samen met de dierenopvang besloten om de achtergelaten banden als plantenbakken, potten en containers opnieuw te gebruiken en te versieren om te worden opgenomen in de stedelijke inrichting van huizen, wegen en parken.

Kortom: Een nuttig en origineel idee dat op een artistieke manier een tweede leven krijgt.

Man steekt vrouw neer in Lummen: slachtoffer (50) in levensgevaar, dader op de vlucht

Twee doden Nijmegen, geen misdrijf vastgesteld