in

Regisseur trekt zich terug na incident met Paul de Leeuw

Een tumultueus incident tijdens de opnames van het BNNVara-programma “Niet klein te krijgen” heeft vorig jaar geleid tot het vertrek van een regisseur. De regisseur trok zich terug na een hoogoplopend meningsverschil met presentator Paul de Leeuw (61). Het incident vond plaats tijdens de opnames van het programma, waarin Paul de Leeuw vijf tieners volgde die te maken hadden met kanker.

Volgens verklaringen voelde de regisseur zich geïntimideerd door De Leeuw tijdens de opnames in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. De confrontatie resulteerde in een terugtrekking van de regisseur van de locatie, waarbij ze de klus in de montagekamer afmaakte.

Lees ook
Betonblok van 500 kilo raakt los van hei-installatie en komt op vrouw terecht

BNNVara reageerde op het voorval door te benadrukken dat er tijdens de verdere draaiperiode geen vergelijkbare incidenten zijn voorgevallen. De omroep bevestigde dat er een meningsverschil was geweest tussen De Leeuw en de regisseur, waarbij De Leeuw zijn excuses aanbood voor zijn gedrag.

Het nieuws over het incident komt op een gevoelig moment, nadat een recent rapport van de commissie-Van Rijn misstanden binnen de Nederlandse Publieke Omroep aan het licht bracht. Bijna 1500 medewerkers verklaarden het afgelopen jaar slachtoffer of getuige te zijn geweest van grensoverschrijdend gedrag, wat leidde tot diverse reacties en maatregelen binnen de NPO.

Lees ook
Grote politie-inval in park Peter Gillis, loopt helemaal uit de hand!

Dit incident werpt ook nieuw licht op eerdere uitspraken van De Leeuw over zijn temperament en gedrag op de werkvloer. In een recente uitzending van “Boerderij Van Dorst” besprak De Leeuw openlijk zijn neiging om temperamentvol te zijn en hoe hij soms anderen meevoert in zijn enthousiasme.

BNNVara heeft sinds het aan het licht komen van misstanden binnen de NPO stappen ondernomen om de sociale veiligheid binnen de organisatie te verbeteren. Dit omvat onder andere trainingen voor leidinggevenden en presentatoren om een veilige werkomgeving te waarborgen.

Ondanks deze ontwikkelingen staat Paul de Leeuw klaar voor zijn rol in de musical “Jesus Christ Superstar”, waarin hij eind volgende maand te zien zal zijn als King Herod, naast mede-ster Alex Klaasen.

Dierenliefhebbers willlen verbod op paardenbeelden in draaimolens

Scootertuig slaat bejaarde man aan gort met hangslot: ‘Bizarre beelden!’