in

Puppy Sjef overleden na schrikreactie op vuurwerk

Vier maanden oude puppy Sjef is vrijdagavond tragisch overreden en overleden op de A28 bij Ter Aard, ten noorden van Assen. Het diertje, dat als hulphond werd opgeleid door zijn eigenaar, hondentrainster Greetje Veneboer, schrok van het vuurwerk en rende weg. Helaas heeft Sjef de snelweg bereikt en werd het slachtoffer van een ongeluk.

Greetje Veneboer is erg bedroefd en boos over het verlies van Sjef. Ze vindt het hartverscheurend dat haar jarenlange werk als hondentrainer door dit incident teniet wordt gedaan. Ze pleit ervoor dat mensen in de buurt stoppen met het afsteken van vuurwerk om te voorkomen dat andere huisdieren hetzelfde lot ondergaan.

Lees ook
Afgesneden wolvenkop achtergelaten voor de deur van natuurbeschermingsorganisatie

Greetje had al eerder bij haar buren aangegeven dat het vuurwerk haar honden bang maakt, maar er werd helaas geen rekening mee gehouden. Op de noodlottige vrijdagavond, toen er opnieuw vuurwerk klonk, raakte Sjef in paniek en rende weg. Ondanks Greetjes roepen luisterde hij niet en belandde hij op de A28.

Lees ook
Kat met gebroken pootjes gedumpt in Den Haag

Greetje belde meteen het alarmnummer uit angst dat Sjef de snelweg zou oversteken. Helaas kon de politie niet voorkomen dat hij werd overreden. Toen de politie een uur later arriveerde, kreeg Greetje het vreselijke nieuws te horen dat Sjef was doodgereden.

De impact van Sjefs overlijden is enorm, vooral voor het gezin dat hem als hulphond hard nodig had. Het vinden van een geschikte vervangende hond zal niet gemakkelijk zijn. Greetje heeft de politie gevraagd of ze de pup kon ophalen om hem te begraven, maar door de impact van het ongeluk was er helaas niets meer van Sjef overgebleven.

‘Kankerdodende pil’ die tumoren lijkt te ‘vernietigen’ klaar voor test op mensen

Massagesalon met ‘Happy Endings’ betrapt door burgemeester en gesloten