in

Publiekslieveling Jona (27) van SBS-programma Lang Leve de Liefde omgekomen bij ongeluk

Een deelnemer van het SBS-programma Lang Leve de Liefde is vannacht omgekomen bij een eenzijdig verkeersongeluk in Oosterwold in Friesland. Het gaat om de 27-jarige Jona Oosterveld uit het dorpje Oldemarkt (Overijssel). Jona groeide met zijn droge humor en gevleugelde uitspraken uit tot publiekslieveling van het populaire datingprogramma. ‘We gaan je allemaal enorm missen.’

Het overlijden van Jona slaat op sociale media in als een bom. Op diverse pagina’s stromen de steunbetuigingen binnen, veelal van kijkers van het programma. ‘Wat hebben wij van jou genoten’, schrijft één van hen. ‘Verschrikkelijk leuke gozer met een heerlijk gevoel voor humor’, voegt een ander daaraan toe.

Lees ook
Tijdens het pijpen raakte mijn kaak een keertje ontwricht

Jona deed in december vorig jaar mee aan Lang Leve de Liefde, waarin singles minimaal 24 uur met elkaar in een huis doorbrengen om te kijken of ze een match zijn. Jona groeide meteen uit tot publiekslieveling. Hij veroverde de harten van vele kijkers met zijn droge humor. ‘Als het geen bier is, dan wel Berenburg. Lekker man!’, was één van zijn gevleugelde uitspraken.

Loodzware periode
De familie van Jona gaat momenteel door een loodzware periode. Eerder deze week overleed ook al zijn opa. ‘Binnen 2 dagen moeten we jou en opa missen. Onbegrijpelijk’, schrijft de zus op Facebook. Jona plaatste gisteren nog een bericht op zijn Facebook over het overlijden van zijn grootvader. Hij kwam met het idee voor een erehaag, die hij zelf nooit meer zal meemaken.

Lees ook
Extreme vrieskou in aantocht: Meteorologen Nederland zijn in shock

‘Omdat hij altijd loonwerker in hart en nieren is geweest, en de grondlegger is geweest van loonbedrijf Oosterveld, lijkt het me mooi om vanaf oma haar huis tot aan loonbedrijf Oosterveld een erehaag voor opa te doen’, schreef hij.

Wat gebeurde er?
Het ongeluk waarbij Jona en nog een andere man overleed, gebeurde iets na middernacht op de N919 ter hoogte van het Friese dorp Oosterwolde. Daar vloog een auto uit de bocht. Die kwam vervolgens met forse snelheid tegen een boom tot stilstand.

Politie, brandweer en ambulance kwamen met spoed ter plaatse, maar alle hulp mocht niet meer baten voor Jona en een 26-jarige man uit Veendam (Groningen). De bestuurder van de auto, een 32-jarige man uit Oosterwolde, is gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeersspecialisten van de politie doen onderzoek naar hoe het verkeersongeval precies heeft kunnen gebeuren.

Ilse (54) dood aangetroffen in eigen bakkerij

Kat met gebroken pootjes gedumpt in Den Haag