in ,

Probeer zoveel mogelijk te reizen in je leven: geld keert weer terug, herinneringen, emoties en tijd niet!

Goot of klein, ieder mens heeft dromen. Vroeg of laat, soms slagen we erin om ze te vervullen. Het belangrijkste, zoals vaak wordt gezegd is te ervaren en proberen, want alleen op deze manier kunnen we er zeker van zijn dat we geen spijt zullen krijgen.

Het is overigens niet alleen een manier van zeggen. Neem bijvoorbeeld reizen, een van de meest voorkomende dromen van veel mensen.

Meestal wordt het uitgesteld wegen tijdsgebrek of uit angst om veel geld uit te geven, maar zijn we er echt van overtuigd of dit wel de juiste houding is, of laten we ons leiden door andere emoties? Reizen is een onderdeel van het leven wat je jezelf nooit mag ontzeggen.

Reizen betekent ‘leven’, met volle teugen genieten van alles wat de wereld ons te bieden heeft. De natuur, verschillende culturen, eetgewoontes:

Lees ook  Geraldine Kemper: “Ik heb het weer eens gedaan met een vrouw”

Een leven lang op één plek blijven, alleen omdat het ons misschien een veilig en beschermd gevoel geeft, is ongetwijfeld een reactieve houding, met blindstaren tot gevolg.

Omdat je niets meer observeert, wordt alles als vanzelfsprekend aangenomen. Een reis brengt zo veel ervaringen en verrijkingen met zich mee, en laat je met andere ogen zien wat we allemaal voor moois om ons heen hebben.

Je horizon verbreden betekent daarnaast dat je anderen leert kennen. Eenmaal thuis zal je het avontuur opnieuw beleven en herinneringen voor het leven met je meenemen.

Reizen geeft je een unieke kans om echt te leven, een droom te realiseren, afgeleid te worden en je te verwonderen.

Lees ook  Zonnebankverslaafde laat schokkende beelden zien…

Natuurlijk is het waar dat je om te reizen geld en tijd nodig hebt. Maar met de juiste voorzorgsmaatregelen kan iedereen zijn eigen avontuur uitstippelen.

Onthoud daarnaast altijd wanneer je geld opzij zet en besteed aan een reis dat het niet betekent dat het wordt verspild. Integendeel zelfs.

Hetzelfde geldt voor tijd: Met een beetje moeite is het meestal wel mogelijk om een dag of 2 te ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

Het geld dat werd besteed aan onvergetelijke ervaringen en herinneringen zal weer terug keren, terwijl de tijd van ons leven onverbiddelijk verdwijnt.

Het is daarom essentieel om tijd op de beste manier te gebruiken. Pak gewoon die koffers en stop met te veel nadenken: Ben je klaar om echt te gaan leven?

Jongeren bekogelen dierenziekenhuis met vuurwerk – de foto’s doen mensen koken van woede

Baasje van hond die Julia’s wang afscheurde ‘had geen geld voor muilkorf’