in

Priscillia redde haar kinderen uit vlammenzee in woonwagen, voor konijn was het te laat

“Als ik twee minuten later wakker was geworden, kon ik het nu niet meer navertellen.” Priscillia Pril staat nog steeds te trillen op haar benen als ze vertelt over de brand woensdagochtend in haar woonwagen in Enschede.

Ze wist haar drie jonge kinderen te redden uit de vlammenzee, maar voor haar konijn was het helaas te laat.

Het was rond 7:30 uur toen Priscillia wakker werd en ze de vlammen in haar woonkamer omhoog zag komen.

Ze lag op de bank, omdat ze de avond ervoor in slaap was gevallen toen ze een serie aan het kijken was.

“Ik was heel slaperig, dus ik geloofde bijna niet wat ik zag.” Terwijl ze haar verhaal begint, krijgt ze meteen weer kippenvel.

Kinderen gered
“Al snel wist ik dat ik adequaat moest handelen. Ik rende vanuit de woonkamer meteen naar de slaapkamer.

Lees ook  Meisje (14) op fiets omgekomen bij botsing met trein

Daar heb ik mijn drie kinderen uit bed gegooid.” Daarna haastte ze zich naar haar buren, omdat ze bang was dat het vuur zou overslaan op de andere woningen van het woonwagenkamp.

Het konijn van Priscillia was ondertussen nog steeds binnen. Het vuur breidde zich in de woning razendsnel uit.

Hoewel Priscillia alles op alles wilde zetten om het dier nog te redden, is dit helaas niet gelukt. Vanwege de hitte en de hoge vlammen was het voor de bewoonster te gevaarlijk om nog terug naar binnen te gaan.

Tuinslang
Ondertussen kwam de oom van Priscillia met een tuinslang aangesneld. Hij probeerde het vuur te blussen, maar tevergeefs.

De brandweer heeft het vuur uiteindelijk snel weten te doven, maar de woonwagen van Priscillia raakte door de brand zwaar beschadigd en is onbewoonbaar geworden.

Lees ook  Vier leerlingen komen onder schoolpoort terecht in Harelbeke: jongen (7) zwaargewond afgevoerd naar ziekenhuis

Als ze terugkijkt op de bewogen ochtend is ze enorm opgelucht dat ze net op tijd wakker is geworden.

Volgens Priscillia breidde het vuur zich ontzettend snel uit en stond de woonwagen binnen twee minuten al in lichterlaaie. “Als ik net iets later was wakker geworden, had ik mijn kinderen niet meer uit bed kunnen halen.”

Alles kwijt
De brand is waarschijnlijk ontstaan door een oververhitte oplader. Al haar spullen is ze nu kwijt, omdat ze geen inboedelverzekering heeft.

“Maar materialisme interesseert me niet. Het komt denk ik vanzelf wel terug”, zegt ze. “En gelukkig word ik goed opgevangen. We kunnen bij iedereen hier wel terecht.”

Inmiddels is een crowdfundingsactie opgestart om Prescillia te helpen zodat ze weer meubels, speelgoed, kleding en andere verloren spullen kan aanschaffen. De teller staat al op bijna 2500 euro.

Schreeuwende man met valse stem gaat los in Rotterdam

Katten overleden bij woningbrand Zoeterwoude, bewoner gered van dak