in

Pony van 11 jaar oud bezwijkt na wrede aanval: “Ongetwijfeld het werk van sekte”

In tien dagen tijd hebben twee aanvallen tegen paarden plaatsgevonden in de provincie Namen. Eén dier werd zo zwaar toegetakeld dat het ter plaatse overleed aan zijn verwondingen.

Eigenares Éline S. is in shock: “Ze hebben Petit Prince met een ijzeren staaf op de kop geslagen en zijn geslachtsdelen geamputeerd”, getuigt ze aan Sudinfo. De lokale politie roept op tot waakzaamheid.

Petit Prince – een pony van 11 jaar oud – werd in de nacht van 25 maart aangevallen door onbekenden in het dorpje Rhisnes. Eigenares Éline ontdekte de gruwel de daaropvolgende dag.

Samen met haar zus reed ze voorbij de weide waar in totaal zes paarden zitten, toen ze haar pony in het gras zag neerliggen.

“Ik dacht niet meteen aan een menselijke daad”, vertelt de dierenliefhebber in de Waalse pers. “Ik zat in een vorm van ontkenning.”

Lees ook  Aldi komt met zeer luxe en betaalbare sofa’s voor je huisdier

De feiten zijn dan ook gruwelijk. Petit Prince werd met een metalen staaf op de kop geslagen voordat zijn geslachtsorganen werden geamputeerd.

Mogelijk werd de pony verdoofd, want in een halsader werden sporen van een injectie gevonden en in de buurt lag een met bloed bevlekte verpakking.

“We hebben een toxicologische analyse laten doen, maar die leverde helaas niets op omdat het bloed niet meer goed was”, aldus Éline.

Van de dader of daders is nog altijd geen spoor, maar volgens de vrouw is de gruwel “ongetwijfeld het werk van een sekte, die op zoek was naar een trofee”.

”Eén ding is zeker: ik kom hier nooit overheen”
– Éline S., de eigenares van Petit Prince

Nieuwe aanval
Afgelopen maandag werden opnieuw twee paarden aangevallen in de provincie Namen. Het gaat om dieren die verbleven op een paardenboerderij in Grand-Leez, een deelgemeente van Gembloers, op amper vijftien kilometer van de plaats waar Petit Prince werd gedood.

Lees ook  Koopje: Jaag iedereen de stuipen op het lijf met dit Haaien-Zwemvest voor je hond!

Beide paarden werden aan de enkels verminkt, maar overleefden de aanranding. Bij Nalino bleek een pees doorgesneden. Gabriel liep enkel oppervlakkige verwondingen op.

De lokale politie onderzoekt de geweldplegingen en roept op tot waakzaamheid. Ze kon nog geen verband vaststellen tussen de aanval in Rhisnes en die in Grand-Leez.

Bij paardeneigenaars in de streek zit de schrik er alvast goed in. De eigenares van de overleden pony houdt haar overige paarden momenteel op stal.

“We zijn werken aan het uitvoeren om de weide sterk te beveiligen. Maar één ding is zeker: ik kom hier nooit overheen”, vertelt Éline, die nog steeds in shock is, aan Sudinfo.

Man gearresteerd voor uitvoerige ruksessie in vliegtuig

Vrouw neemt bij eerste vliegles stuur over na hartinfarct piloot