in

Politievakbonden: Geen boete meer voor lichte overtredingen

De politiebonden roepen hun achterban op om vanaf woensdagochtend geen boetes meer uit te schrijven voor lichte overtredingen. Dat maakt deel uit van hun strijd voor een betere cao.

Voor grove schendingen van de openbare orde en veiligheid worden nog wel bekeuringen uitgedeeld. Bij snelheidsovertredingen krijgen alleen excessieve overtreders nog een boete.

De vier politievakbonden laten weten: “Het streven is dat in alle andere gevallen wordt volstaan met een waarschuwing en het aanbieden van een speciale actiebon met daarop informatie over dit vakbondsprotest.”

Lees ook  Directeur werkt kapsel van onzekere leerling bij in plaats van straf voor dragen hoed

Uit een persbericht van de bonden blijkt dat de actie loopt tot 28 maart en eventueel verlengd wordt. De bonden benadrukken wel:

“Deze actie is uiteraard geen vrijbrief voor het maken van overtredingen. Iedere politieagent heeft de bevoegdheid te bekeuren wanneer hij of zij daar aanleiding toe ziet. Het is en blijft aan de beoordeling van de betreffende agent.”

Lees ook  Vrouwen opgelet! Je kunt nu Minions-maandverband kopen!

Betere cao
De bonden ijveren voor een betere cao en betere werkcondities voor agenten. Het overleg met het kabinet van vrijdag was teleurstellend.

Er zijn geen toezeggingen gedaan over een beter loon en meer capaciteit. Daarom komen ze nu met hardere acties.

Zien: Katja Schuurman openhartig na relatiebreuk: ‘Ik word lesbisch’

Net binnen: deze coronaversoepelingen kunnen we volgende week verwachten