in

Politieagent Benjamin (34) overleden bij verkeersongeval

De 34-jarige politieagent Benjamin Leduc is om het leven gekomen bij een verkeersongeval tijdens een achtervolging in Couillet, een deelgemeente van Charleroi. Dat bevestigt het parket van Charleroi.

Een politiecombi was gisteren rond 2 uur betrokken bij een ongeval in de rue de Gilly in Couillet. Twee politieagenten achtervolgden een verdacht voertuig. “De achtervolging begon bij de rotonde op de rue de Phillipeville (N5) in Loverval. Na een bocht in de rue de Gilly verloor de bestuurder van de combi de controle over het voertuig en botste tegen een gevel”, aldus het parket van Charleroi.

Lees ook
Moeder verdrinkt kindjes van 5 en 10 in bad: ‘Gevolg van vechtscheiding’

De passagier, de 34-jarige agent Benjamin Leduc, was op slag dood. Hij had een gezin en werkte al twaalf jaar bij de politie. De bestuurder van de combi ligt met verschillende breuken in het ziekenhuis. Hij kon worden ondervraagd. Er zijn nog geen verdachten geïdentificeerd.

Lees ook
Opeens heeft Monique een spiernaakte, verwarde man in haar huis: Sprong rond als aap

Volgens het parket hadden de twee collega’s geen versterking opgeroepen en ging het om een verkeersongeval. “Er lijkt geen direct contact te zijn geweest tussen de vluchtauto en de politiecombi.”

‘Moeder 4-jarig kind doet aangifte tegen school na hartstilstand van 20 minuten’

Man doodgestoken in Tilburg, neergestoken vrouw gevonden op straat