in

Politie zet gebied bij scoutingvereniging af in zoektocht naar 9-jarige Gino

In Kerkrade heeft de politie een gebied bij een speeltuintje en een scoutingvereniging met linten afgezet in de zoektocht naar de 9-jarige Gino. Zoekers hebben daar, in de buurt van het Vincent van Goghplein, iets aangetroffen.

Wat er is gevonden, is nog niet duidelijk. De politie onderzoekt dat nog. Een woordvoerder verwacht later vanavond meer details te kunnen geven.

De vondst werd gedaan door leden van het Veteranen Search Team, dat sinds vanmiddag meezoekt naar de jongen. In het bosachtige gebied in de buurt staan ook enkele veteranen.

Lees ook  Maak van iedere kakbeurt een feestje met deze glitterpillen:

Gino werd woensdagavond voor het laatst gezien in Kerkrade, ongeveer anderhalve kilometer van de plek waar nu iets is gevonden. Zo’n 6 kilometer verderop werd gisteravond een step gevonden die lijkt op die van Gino, al is nog niet bevestigd dat het daadwerkelijk zijn step is.

Het veteranenteam, dat ook meezocht naar Anne Faber in 2017, heeft samen met tal van andere vrijwilligers meegezocht in Kerkrade. Dat gebeurt in samenspraak met de politie. Ook in en rond Landgraaf is vandaag gezocht. De politie heeft in de zoektocht drones, speurhonden en een helikopter ingezet.

Lees ook  Vader heeft seks met zijn 13-jarige dochter als moeder telkens weg is

Verder doet de politie sinds vanmiddag een oproep aan inwoners van Kerkrade en Landgraaf om zorgvuldig te controleren of ze beelden hebben met Gino erop, bijvoorbeeld gemaakt door hun deurbelcamera of dashcam. Er zijn ook al beelden binnengekomen bij de politie. Die worden nog onderzocht.

12 jaar cel voor man die vriendin doodde en met lichaam rondreed

Agenten schieten jongen (13) dood die in gestolen auto rijdt en politieauto ramt