in

Politie weg bij gebied scoutingvereniging – Gevonden spullen Gino overgebracht naar politiebureau

In Kerkrade heeft de politie een gebied bij een speeltuintje en een scoutingvereniging met linten afgezet in de zoektocht naar de 9-jarige Gino. Zoekers hebben daar, in de buurt van het Vincent van Goghplein, iets aangetroffen dat mogelijk verband houdt met de vermissing.

Wat er is gevonden, is nog niet duidelijk. De politie zegt de vondst, die rond 19.00 uur werd gedaan, serieus te nemen en te onderzoeken. Rond 21.00 uur zijn de afzettingslinten weer verwijderd. Eerder vanavond zei de politie dat er in principe wordt doorgezocht tot zonsondergang

Het onderzoek op het #Vincent van Goghpein in #Kerkrade is afgerond. De aangetroffen spullen zijn overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. De afzetting op het plein is opgeheven.

Lees ook  Vader deelt elke dag foto hand in hand met zoon (18) in coma: 'Hou vol, strijder'

De vondst werd gedaan door leden van het Veteranen Search Team, dat sinds vanmiddag meezoekt naar de jongen voor wie gisteren een Amber Alert werd verstuurd. In het bosachtige gebied in de buurt staan ook enkele veteranen.

“Het Veteranen Search Team heeft het hier nu afgezet omdat er iets gevonden is op het terrein van de scouting”, zegt NOS-verslaggever Nicole le Fever ter plekke. “Dat wordt nu onderzocht door een forensisch team.”

Step gevonden
Gino werd woensdagavond voor het laatst gezien in Kerkrade, ongeveer anderhalve kilometer van de plek waar nu iets is gevonden. Zo’n 6 kilometer verderop werd gisteravond een step gevonden die lijkt op die van Gino, al is nog niet bevestigd dat het daadwerkelijk zijn step is.

Lees ook  Man schuift enorme aubergine in zijn achterwerk tegen constipatie

Het veteranenteam, dat ook meezocht naar Anne Faber in 2017, heeft samen met tal van andere vrijwilligers meegezocht in Kerkrade. Dat gebeurt in samenspraak met de politie. Ook in en rond Landgraaf is vandaag gezocht. De politie heeft in de zoektocht drones, speurhonden en een helikopter ingezet.

Verder doet de politie sinds vanmiddag een oproep aan inwoners van Kerkrade en Landgraaf om zorgvuldig te controleren of ze beelden hebben met Gino erop, bijvoorbeeld gemaakt door hun deurbelcamera of dashcam. Er zijn ook al beelden binnengekomen bij de politie. Die worden nog onderzocht.

Drama bij avondvierdaagse: jongetje aangereden, veroorzaker gevlucht

Politie houdt man aan voor mogelijke betrokkenheid bij vermissing Gino (9)