in

Politie vindt jongetje (6) vastgebonden in schuur

Experts vrezen dat kinderen kwetsbaarder zullen zijn door geweld en mishandelingen door het de quarantaine die werd opgelegd door het coronavirus.

Het is wellicht te vroeg om te zeggen of de huidige situatie zal leiden tot een stijging in kindermishandeling, maar een bepaald geval in Dallas bewees dat sommige kinderen een verhoogd risico lopen.

De politie van Dallas trof een 6-jarig jongetje aan in een schuur achter een woning. De jongen was vastgebonden en werd helemaal alleen achtergelaten.

De overheid heeft weinig informatie vrijgegeven over het incident, maar volgens CBS DFW zou de politie aan de grootmoeder gevraagd hebben waar de 6-jarige zich bevond.

Lees ook  Britney’s man werd ’s ochtends vroeg van zijn bed gelicht: “het gaat om hele nare dingen met kinderen…”

Een interventieteam van de politie dreigde ermee om de deur te breken tenzij de grootmoeder de deur zou openen. Daarna deden ze de deur open vonden ze de jongen

De vrouw zou de jongen in de schuur hebben vastgebonden als straf, omdat hij eten zou gestolen hebben. Dit zou slechts 1 keer gebeurd zijn volgens de grootmoeder.

Volgens de partner van de oma van het jongetje, die in hetzelfde huis woont, zouden de mishandelingen echter vaker plaatsgevonden hebben.

Lees ook  Boezem van Fiona stopt maar niet met groeien en verpesten haar leven

De mishandelingen zouden begonnen zijn “sinds de coronasituatie”, volgens de jongen.

Buren die spraken met lokale nieuwsbronnen zeiden dat ze niets ongewoon of signalen van mishandeling hebben waargenomen.

“Het is erg wanneer je verneemt dat dit in je buurt gebeurt. Het valt moeilijk te onderzoeken,” vertelde een buur aan NBC Dallas.

Volgens de dienst kinderbescherming van Texas, zouden drie kinderen, waaronder twee jongens van vier en zes en een meisje van zeven jaar, worden opgenomen in een pleeggezin.

De vermoedelijke daders, een man en een vrouw, zouden in de cel zitten, meldt CBS DFW.

Nederland wil de economie aanzwengelen met een coronatestbewijs

Corona (57) is er klaar mee: ‘Mijn naam is besmet’