in

Politie staakt vierde zoektocht naar Sumanta Bansi: wederom niets aangetroffen

De politie heeft vandaag voor de vierde keer gezocht naar het lichaam van de sinds 2018 vermiste Sumanta Bansi in recreatiegebied De Hulk in Scharwoude. De aanleiding was dat speurhonden van stichting Signi onlangs zijn aangeslagen op een bepaalde plek in het gebied. Woensdagmiddag werd echter bekend dat er niets is gevonden.

Afgelopen weekend gingen honden van Signi op eigen initiatief zoeken. Signi ging in De Hulk op pad na eerdere acties van de politie daar.

Dat was niet direct op verzoek van de familie van Bansi, zegt Esther van Neerbos namens de stichting tegen NH Nieuws. ,,We hebben gewacht omdat het onderzoek liep, maar zijn er afgelopen weekend naartoe gegaan omdat het een losloopgebied is.”

Volgens van Neerbos gingen de honden van Signi, die getraind zijn om overledenen te ruiken, blaffen. ,,We hebben er verder niks mee gedaan. Het wil niet meteen zeggen dat Sumanta daar is, maar we hebben het wel doorgegeven aan de politie en die vond het interessant.”

Lees ook  Automobilist rijdt mensen aan die uitstapten na ongeluk A12: 1 dode

Deel van schep
De laatste keer dat de politie zocht naar het lichaam van studente Bansi was op 30 juni van dit jaar. Toen ook in De Hulk, vlak bij het Noord-Hollandse Hoorn. De politie zocht ook op 6 mei en 19 april. Toen werd een onderdeel van een schep gevonden, die mogelijk verband houdt met de zaak.

De schep is naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gestuurd voor analyse. Een woordvoerder kon woensdagochtend niet zeggen wat de schep inmiddels aan informatie heeft opgeleverd. ,,We hopen dat we vandaag iets aantreffen wat ons verder helpt”, zei hij toen.

Enkele uren later werd duidelijk dat de tocht met politiespeurhonden niets heeft opgeleverd. ,,Het klopt dat we die vanmiddag afgerond hebben. Helaas niet met enig resultaat”, aldus de politie. ,,Het onderzoek loopt nog, dus we sluiten niet uit dat er op enig moment nog gezocht gaat worden. Maar daar zijn nu geen concrete plannen voor.”

Lees ook  Maxime Meiland ziet imperium ineen vallen en biedt haar excuses aan – “les geleerd”

Zwangerschap
De 22-jarige student biomedische wetenschappen uit Hoorn wordt sinds februari 2018 vermist. De politie vermoedt dat haar ex-minnaar Manodj B., zijn vrouw, vader en broer betrokken zijn bij de verdwijning. Bansi woonde ten tijde van haar verdwijning bij B. in huis.

Justitie presenteerde als motief voor de moord de zwangerschap Bansi. Volgens justitie was de vader van Manodj B. boos vanwege de zwangerschap, omdat hierdoor de eer van de Hindoestaanse familie op het spel zou staan. Bansi heeft onder druk van de familie een eerdere zwangerschap afgebroken.

Papieren zakdoekje met snot en tranen van Lionel Messi te koop voor miljoen euro

Vijf jongeren verdronken bij auto-ongeluk Zuid-Frankrijk