in

Politie houdt man aan voor mogelijke betrokkenheid bij vermissing Gino (9)

In Geleen is vannacht een man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van de 9-jarige Gino. Dat meldt de politie. Gino zelf is nog niet terecht.

Agenten arresteerden de verdachte in de vermissingszaak om 04.10 uur. De politie meldt dat de man is aangehouden in zijn woning en verder nog niets te kunnen melden.

De zoektocht naar de jongen gaat ‘onverminderd door’. De advocaat van de verdachte wilde niet reageren op de arrestatie.

De 9-jarige Gino werd woensdagavond tussen 19.30 en 20.30 uur voor het laatst gezien in een speeltuin in Kerkrade. Hij had toen een zwarte step met rode handvatten bij zich.

Spullen gevonden
Er werd groot alarm geslagen, omdat de politie vreest voor het leven van Gino. Tot nu toe werd geen spoor van de jongen gevonden. Wel trof de politie zijn step aan en gisteravond werd ‘iets gevonden door burgers dat in verband wordt gebracht met de vermissing’.

Lees ook  Tilburger (35) mis bruikte 7-jarig meisje: 'Ze gilt nog steeds in haar slaap'

Wat dat was, blijft onduidelijk. De politie zegt dat de spullen zijn overgebracht naar het politiebureau.

Vrijwilligers van het Veteranen Search Team gaan vanochtend weer verder met zoeken naar sporen van de verdwenen jongen. Een woordvoerder van het team zei te hopen dat zich evenveel mensen melden als gisteren, toen zo’n 65 veteranen meededen.

De afgelopen dagen is er dag en nacht gezocht naar Gino. “Hij moet gevonden worden”, zegt een van de vrijwilligers:

In overleg met de politie wordt in de loop van de ochtend bepaald waar het team gaat zoeken. Dat geldt ook voor burgerinitiatieven die onder begeleiding van de politie uitkeken naar sporen van Gino.

Lees ook  Met een mes in zijn borst stierf Yüksel (47) op de stoep van zijn woning na biertje drinken

Logeerde bij een zus
Gino, die eigenlijk in Maastricht woont, verdween woensdagavond in Kerkrade, waar hij bij zijn 32-jarige zus logeerde omdat zijn moeder ziek was. Hij ging ’s avonds nog even voetballen bij een speeltuintje in Kerkrade. Om 19.30 uur had hij terug moeten zijn. Maar sindsdien is hij spoorloos.

De Belgische site HLN meldt dat getuigen hebben gezegd dat ze Gino zagen vertrekken met ‘een man die zich voordeed als voetbaltrainer’. De politie kan dat niet bevestigen, maar zegt dat het verhaal waarschijnlijk bij ze bekend is, omdat er met veel getuigen is gesproken.

Politie weg bij gebied scoutingvereniging – Gevonden spullen Gino overgebracht naar politiebureau

Gino (9) dood gevonden bij woning in Geleen