in

Politie doet inval bij Hans Teeuwen ‘Cabaretier opgepakt met wapen’

Cabaretier Hans Teeuwen heeft bezoek gekregen van de politie nadat hij een filmpje had gepost waarin hij de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema persifleert. In het filmpje was Teeuwen te zien met wat mogelijk een nep-vuurwapen was. Zes agenten kwamen aan zijn deur om het wapen in beslag te nemen. De cabaretier is niet aangehouden, maar dat kan volgens de politie alsnog gebeuren.

Lees ook
Vader en opa overleden in zwembad van hotel, wilden peuter redden

De cabaretier toont zich in woord en gebaar verbaasd over het bezoek van de agenten. “Schamen jullie je niet een beetje voor deze flauwekul?” vraagt Teeuwen, wanneer de agenten mét het wapen vertrekken. De beelden zie je hier:

Aanleiding voor de persiflage van Teeuwen is de demonstratie van pro-Palestinademonstranten afgelopen zondag tijdens het bezoek van de Israëlische president aan de hoofdstad. Daarbij werden leuzen geschreeuwd richting de Israëlische delegatie. Geert Wilders sprak er vervolgens schande van dat Halsema dit had toegestaan, waar demissionair premier Rutte weer op reageerde en Halsema verdedigde.

Lees ook
Overleden baby gevonden in water Lekkerkerk

Onklaar gemaakt pistool
Het pistool is een ook een kwinkslag op het verleden van Halsema zelf. Haar tienerzoon werd in 2019 opgepakt terwijl hij in het bezit was van een nepwapen, nadat hij met vrienden een inbraak had gepleegd in een woonboot. Later bleek dat het om een onklaar gemaakt pistool ging dat van Halsema’s partner was. De zoon werd niet vervolgd door het OM, maar moest zich wel melden bij bureau Halt.

Dame gaat op mechanische stier zitten maar is even vergeten dat ze een rokje aan heeft

‘Ze gaan weleens dood, mensen toch ook?’, beruchte hondenfokker Jan reageert op sluiting