in

Politie denkt dat vermiste Silvana (36) niet meer leeft, ex-partner Marlon B. (41) wordt verdacht van moord

Ex-partner Marlon B. (41) van Silvana Heber uit Hoogeloon wordt verdacht van moord. Dat maakt het Openbaar Ministerie vanmiddag bekend. Hij blijft twee weken langer vastzitten. ‘Meerdere factoren maken dat wij vermoeden dat de verdachte meer weet over het lot van Silvana’, stelt het OM. De politie zoekt inmiddels op één specifieke locatie naar een mogelijk lichaam.

Na ruim twee dagen zoeken, zei de politie vanmiddag dat het geen idee meer had waar Silvana kon zijn. Aan het einde van de middag was er toch weer een ontwikkeling: de zoektocht spitst zich nu toe op een specifieke plek langs een weiland op een bosrand tussen Vessem en Veldhoven. Deze plek ligt op ongeveer vijf kilometer van haar woonplaats Hoogeloon.

Lees ook  Zwarte Kia Picanto gevonden in het water bij Den Bosch in zoektocht naar Hebe en Sanne

Er is nog geen lichaam gevonden, maar er zijn concrete aanwijzingen dat op deze plek iets ligt.De forensische opsporing en andere specialisten zijn ter plaatse en de zoekactie wordt groots opgezet.

Vandaag is er op de achtergrond verdergegaan met het onderzoek en het vaststellen van mogelijke zoekplaatsen. Ook hoopt de politie op tips van het publiek om gerichter te kunnen werken. ,,We hebben nu geen concrete aanwijzingen meer”, zegt politiewoordvoerder Manon van der Heijden. ,,We willen iedereen met klem oproepen die iets weet over de mogelijke verblijfplaats van Silvana om het te melden. Hoe klein ook, het kan van belang zijn. En dan niet alleen over haar verblijfplaats, maar over alles wat maar opviel in haar omgeving of leven.”

Lees ook  Rijstrook A59 afgezet in zoektocht naar vermiste Hebe en Sanne

Twee weken langer vast
Silvana’s ex-vriend uit Hoogeloon zit nu drie dagen vast. Inmiddels is de verdenking opgeschaald van betrokkenheid bij de verdwijning van Silvana, naar moord. Ze is sinds zaterdagochtend vermist en zondag is een grootschalige zoektocht opgestart.

Haar ex is een voormalig professioneel vechtsporter met een gewelddadig verleden. De 41-jarige verdachte woonde samen met Heber in een huis aan de Dyckmeesterstraat in Hoogeloon. Een andere vrouw met wie hij op hetzelfde adres samenwoonde, werd volgens bronnen door hem mishandeld. Silvana zou onlangs de relatie met hem hebben verbroken. Niemand kon vertellen of Silvana ook mishandeld werd door hem, maar zij liet sommigen wel weten het erg zwaar te hebben in de relatie.

Onenightstand of relatie? Volgens onderzoek hangt dat af van de lengte van je baard

Belgisch stel zeer ernstig mishandeld na claxonneren in Eindhoven